Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Зірки" без префікса "екс"

29 травня, 00:00

Завтра пройде 28-й тур у вищій лізі чемпіонату України. Навіть одне очко достроково виведе динамівців Києва на п'яту "золоту" вершину. Отже, караул цілком об'єктивно - не змінився. А загальний стан справ? Пропонуємо дві авторитетні думки.

Сергій БУБКА, олімпійський чемпіон і 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною: "Знаєте, буває, доля легкоатлета сходиться клином на одній спробі. Так от, у нашому футболі (інколи вдається побачити домашні виступи "Шахтаря") обмаль ситуацій, що змушують сфокусувати все у 90 хвилин. Як це сталося у кубковому фіналі донеччан з "Дніпром". Начебто неоднорідним, навіть рваним видався матч. Але глядачі мусили оцінити боротьбу характерів".

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО, олімпійський чемпіон і віце-чемпіон Європи з футболу: "Років десять тому у нас у "Динамо" була зіркова команда. Серед нинішніх діючих футболістів є чимало здібних, перспективних, з яких можуть зрости видатні майстри. Але, на жаль, їм катастрофічно бракує досвіду серйозних міжнародних ігор. Тепер у відбірній групі чемпіонату світу хлопці мужніють. А от товариські ігри збірна України проводить з командами, які не входять до світової "еліти". Так де ж проходити справжню обкатку? Начебто існують єврокубки. Але й у них деякі наші команди дебютують, абсолютно не уявляючи собі, цього рівня конкуренції.

А ми запитали Олексія, на прес-конференції в клубі майстрів "Динамо", чи ще побачимо його разом зі своїми футбольними "однополчанами" на наших, не дуже "зіркових" полях?

- Я взагалі поїхав з Києва за кордон настільки терміново, що навіть не пам`ятаю, який був останній мій матч у складі "Динамо". Хоча, кожен із нас, завершуючи кар`єру, думав про те, яким буде це своєрідне прощання. Бенефіс був лише в однієї людини з того складу - Олега Блохіна. Проте, 24 червня майстри 80-х років київського "Динамо" і московського "Спартака" зустрінуться в матчі, який цілком міг би стати колективними проводами з великого футболу для того динамівського покоління.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати