Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Верховна Рада забула про 92 відсотки інвалідів України"

16 липня, 00:00

Спілка організацій інвалідів України звернулася до Президента України Леоніда Кучми з проханням внести зміни до прийнятого 20 червня цього року Верховною Радою Закон України "Про формування фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і соціального захисту населення", в якому пільги з відрахування коштів у цей фонд надані лише Українському товариству глухих (УТОГу) і Українському товариству сліпих (УТОСу).

- Ці товариства становлять лише 8 % від усіх інвалідів України, - пояснив кореспондентові "Дня" голова Спілки організації інвалідів України В'ячеслав Рябченко, - а чому забули про інші 92 відсотки? Наша спілка об'єднує понад 600 тисяч інвалідів, ми маємо біля 100 підприємств, де працюють 3500 членів нашої організації. Однак, коли приймався закон, нас не взяли до уваги, і вийшло, що одні інваліди повинні сплачувати кошти до фонду, який захищатиме інших. Це несправедливо і порушує вимоги статті № 1 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні"

Верховна Рада нас зневажила, хоча ми сповіщали відповідні комісії про наші вимоги. Отже, звертаємось до Президента України, як до останньої інстанції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати