Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вбивство підприємця - на передвиборну підтримку "Громади"?

14 листопада, 00:00

Як уже повідомляв "День", увечері 11 листопада в під`їзді будинку №10 по вулиці Ільфа й Петрова в Одесі прозвучало кілька пістолетних пострілів - найманий вбивця "ліквідував" ще одного з місцевих підприємців, президента ЗАТ "Одесчай" Віктора Білоуса. 13-літнього сина бізнесмена, що повернувся з батьком додому на службовій машині, кілер пощадив, пропустивши його в квартиру на шостому поверху.

Перше поранення було несмертельним, і Білоус кинувся вниз по сходах - до виходу з будинку. Але одна з наступних куль, що вцілила в шию, обірвала його життя. Білоусу не виповнилося й 50 років. Схожа доля, на жаль, спіткала зовсім недавно й директора промтоварного ринку "Ветеран" Костянтина Литвиненка, що працював у тому ж Київському районі Одеси, ряд інших підприємців. Але такого політичного ажіотажу навколо вбивства підприємця, як у випадку з Білоусом, в облцентрі досі не було. Бо ніколи політикою Білоус не займався, до лав "Громади" подав заяву лише в жовтні нинішнього року. Однак це не завадило політико-економічній раді обласної організації названої вище партії уже наступного дня після трагедії оприлюднити політичну заяву, у якій В.Білоуса видають за кандидата в народні депутати України й борця за розквіт України.

Ось так трагедія трансформується в засіб пропагандистської підтримки "Громади".

ДО РЕЧІ

Вбивство Віктора Білоуса є політичним, стверджують його колеги з партії "Громада". Вчора на прес-конференції в Києві один з лідерів цієї організації Олександр Турчинов заявив, що в політичному характері злочину не мають сумніву також правоохоронні органи Одеси. На підтвердження своїх слів він послався на інформацію одеського осередку партії "Громада", проте не зміг уточнити, хто саме з представників правоохоронних органів і коли зробив такий висновок.

За його словами, В. Білоус був "досить" активним членом партії й, у той же час, "досить" серйозним підприємцем. Проте, Турчинов виключив версію вбивства на замовлення, пов'язаного з бізнесом загиблого. Турчинов спростував інформацію про те, що підприємство "Одесачай" мало великі фінансові проблеми. "Можу сказати, що підприємство працювало досить стабільно", - підкреслив він.

Можна припустити, що трагічна загибель одеського підприємця - це саме той випадок, коли незрозуміло, де закінчується бізнес і починається політика. Відповідь на це запитання дадуть правоохоронні органи?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати