Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Убивця "бікіні" виходить на волю

29 березня, 00:00

Чарльз Собградж здійснив низку вбивств, він є катом, отруйником, злодієм і майстерним утікачем із в'язниці. Минулого тижня він також виявився доволі вмілим адвокатом. У переповненій залі нью-делійського суду стрункий, чорноокий відповідач, що захищався без допомоги адвоката, дав зрозуміле, юридично чітке пояснення, чому його слід звільнити. І за 24 години на волю було відпущено людину, яка в середині 70-х років залишила за собою величезну кількість трупів по всій Азії.

Того дня 52-річний Чарльз Собградж став суперзіркою серійних убивць. Він народився в Сайгоні. Батько-індієць покинув сім'ю, а мати-француженка ображала його. Прізвисько "вбивця бікіні" він отримав після того, як одну з його перших жертв молоду американку Терезу Ноултон було знайдено мертвою на таїландському пляжі, й на ній було лише бікіні. Упродовж тільки 1976 року Собградж убив 10 чоловік, переважно молодих чоловіків і жінок, на "маршруті хіпі", що проходив через Афганістан і Непал у Південно-Східну Азію. Він так і не виявив жодних ознак каяття за всі вчинені ним злочини.

Собградж підсипав снодійне Ноултон, яка хотіла стати буддійською черницею. Перебуваючи в напівсвідомості, вона запитала його: "Що ти збираєшся робити зі мною? Ти хочеш побити мене?" Собградж відповів їй: "Ні, щось краще". Собградж та його спільник у багатьох убивствах, індієць Аджой Чоудгурі, роздягли дівчину, залишивши на ній лише бікіні, й відвезли її далеко в море, де й утопили. У місті Чіань Май, що на півночі Таїланду, Собградж підсипав наркотиків французькому наркоділкові Андре Брено й утопив його у ванні, коли той був без пам'яті. "Я тримав голову Андре Бредо під водою, доки він не став мертвим", - продовжував свою розповідь Собградж. "Потім я витер відбитки своїх пальців, зачинив двері номера й повісив табличку "Не турбувати". Часто він спалював тіла своїх жертв.

1976 року Собграджа ув'язнили в Індії за спробу підсипати смертельну дозу наркотиків 60 туристам. Уряд Таїланду вимагав його видачі для покарання за вбивства, вчинені ним на їхній території, проте індійці заявили, що Собградж повинен спершу відбути строк ув'язнення в Індії. 1986 року наприкінці строку ув'язнення йому поталанило втекти з в'язниці, однак через деякий час його заарештували на вечірці в Бомбеї. Завдяки новому вироку загальний строк його ув'язнення перевищив 20 років, що позбавляє таїландців можливості притягнути Собграджа до відповідальності за злочини, скоєні ним у цій країні. Покидаючи в'язницю, він сказав кореспондентові "Ньюсвік" Тоні Кліфтону: "Я піду в церкву, потім у храм, затим самотньо поблукаю вулицями Нью-Делі".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати