Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трабзон, Іллічівськ, "Південний" - порти нашої надії

23 жовтня, 00:00

Якщо представники України з ходу вибули з кубкових розіграшів континенту, то хіба це означає, що наш чоловічий гандбол зовсім "на мілині"? Та хай їм грець, хто так думає.

Ви, можливо, й не асоціюєте "футбольну" Полтаву з гандболом? Аж ось динамівці з цього обласного центру обміняли дивізіон "Б" на нинішну вищу лігу. І що? Беруть очки. Правда, в останньому спареному турі обіграли такого ж новобранця - іллічівську "Чайку" (25:23 та 26:24). Проте як вам подібний невеликий розрив у м'ячах між командою іншого приморського містечка на Одещині - порту "Південний" та чемпіоном двох останніх сезонів донецьким "Шахтарем - Академією"? Господарі дали бій - 21:23 і 24:26.

"Південний блок" ліги доповнює вже досить "обстріляна" мелітопольська "Таврія". Програші запорізькому ZTR (16:24 та 13:16), напевно, закономірні. Адже "трансформаторники" (на сьогодні - 12 очок, як і в "шахтарів") - кандидати до кількох збірних. Варто згадати недавній молодіжний чемпіонат світу в турецькому Трабзоні, де четверо запоріжців стали в складі української збірної срібними призерами: Віталій Нат (визнаний кращим гравцем ЮЧС-97), В'ячеслав Лочман (закинув у нашій збірній найбільше м'ячів - 48; у Віталія - 45), Юрій Петренко та воротар Євген Будко.

Проте, увага: є серед лауреатів і мелітопольський юніор - Дмитро Онищук. А від "Шахтаря"? - У цьому складі так само був один: Андрій Докторович. Отже, наші не "найкрутіші" клуби також помалу виходять із тіні. Й ось зустрічаються в Києві "ЦСКА - Лінк" з донецьким "Політехніком - Динамо", а в обох клубах - майбутнє цієї гри в нашій країні. Серед "політехніків" аж троє віце-чемпіонів з отого Трабзона: Сергій Бєлаш (на його рахунку на ЮЧС - 33 м'ячі), Олег Сєров, Костянтин Балюра. У даному випадку армійці взяли гору двічі - 26:22 та 24:18. Але!

"Другий Донецьк", який скуштував нинішнього жовтня свого першого солоного єврокубкового хліба, поступово стає помітною силою в лізі. Інша справа, що ЦСКА, дочекавшись солідних меценатів, може кинути (і вже кидає) виклик торішнім фаворитам. Хто назве його молодь не досвідченою, якщо в Туреччині всі представники клубу діяли успішно: воротар Андрій Курячий, Юрій Хауха (24 м'ячі), В'ячеслав Ребець, Олександр Косяк і вправний бомбардир Олександр Радченко (40). Він не відразу там "розкидався", але коли справи пішли, стримати його було проблемою: сім м'ячів забив хорватам (у 1/8 фіналу), 13 - німцям (у чвертьфіналі) і т.п.

Ще один армійський колектив - львівський "СКА-Олімпія" ще в пошуках свого стилю через триваючу зміну поколінь. У черговому турі - програші вдома від броварського "Світлотехніка-Колоса" - 22:35 і 28:36. Завтра й післязавтра поєдинки броварчан із "ЦСКА - Лінк" (у них - по 10 очок із 12-ти) викликають особливий інтерес.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати