Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суслов не хоче бути "батьком реформ"

15 серпня, 00:00

На своєму першому брифінгу (будучи вже міністром економіки) Віктор Суслов з нарочитою скромністю став відхрещуватися від ролі, як він сказав, "батька економічних реформ в Україні". Хоча зауважмо, так його ще ніхто не здогадався назвати.

Річ у тім, що на Віктора Суслова покладено обов'язки керівника групи з підготовки проекту програми уряду. "Я вважаю, що цією групою має керувати віце-прем'єр Сергій Тигипко, - заявив міністр. - Якщо я зможу переконати Кабінет міністрів й провести це призначення, то буду дуже радий".

Така заява, за словами Віктора Суслова, не означає його небажання працювати над проектом: під керівництвом справжнього "батька реформ" він із задоволенням виступить у ролі старанного виконавця.

Сам він був би не проти повністю зосередитьися на реорганізації міністерства. Його перше розпорядження, що викликало легку паніку серед чиновників, - попередження декотрим з них про кримінальну відповідальність за підготовку документів про фінансування програм, не передбачених законом про держбюджет. Такі документи нахабно готувалися навіть після призначення міністром Суслова - відомого прихильника неухильного дотримання встановленого Верховною Радою порядку: резервний фонд Кабінету міністрів у бюджеті (200 млн. грн.) використовувати виключно на фінансування надзвичайних ситуацій. На момент його призначення, до речі, вже було "розписано" 240 млн. грн. Суслов зупинив фінансування на загальну суму понад 70 млн. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати