Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЩОДЕННИК 1 липня

01 липня, 00:00
Нині модно перепрофільовувати об’єкти. Так, у Звенигородці, що в Черкаській області, на місцевому аеродромі облаштували нічний бар. По злітній смузі гасають іномарки, небо освітлюють авіаційні прожектори, біля «трапу» пасажирів замість стюардес зустрічають, можливо, менш увічливі, зате набагато доступніші, дівчата.

...А на автовокзалі міста Лисянки цієї ж області процвітає базар. Ні-ні, автовокзал не закрили, він діє. Автобуси в’їжджають нібито на його територію, і водночас — у базар. Водії кермують обережно: ось тут ліворуч, аби не задавити бабцю з льодяниками, а тут праворуч, аби не «пройтися» колесом розстеленими напоказ килимами, а тут слід посигналити — опасиста молодиця саме вивантажує з мікроавтобуса ящики з черешнями, а тут узагалі варто загальмувати й пару хвилин почекати, допоки зграйка дітлахів не розкупить у тітоньки-продавщиці ящик морозива.

...А в Черкаському річковому порту влаштували платну стоянку для автомобілів. Рідко який корабель запливає в акваторію Дніпра. Ще рідше причалюють судна в Черкасах. Зате територія тутешнього річпорту забита автомобілями. Ось вам і задача для ворожого супутника-шпигуна. Нехай поламає голову, звідки в українському річковому порту стільки машин. Бо зазвичай що він фотографує, пролітаючи над Україною? Що не аеродром — то поле, заросле бур’янами. Що не річпорт — то пустка, яку сторожує самотній іржавий кран. Що не автовокзал — то руїна, якою тиняються бомжі. А тут — велелюддя, масовка, вир життя. Нехай покумекають у своїх аналітичних центрах, чи не зарано скинули нас із рахунку. А ми тим часом будемо перепрофільовувати далі.

Кажуть, на Заході нині модно знімати кліпи у «природних павільйонах» — у цехах покинутих заводів. Чом би й нам не спробувати? У нас тих «павільйонів» хоч греблю гати: покинутих, занедбаних, занехаяних, забутих заводів, фабрик — сотні, тисячі. Ото кліпів назнімаємо!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати