Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сергій Одарич постраждав через гроші,

стверджує Генпрокурор
31 липня, 00:00

«Справу Павла Лазаренка буде розглянуто протягом трьох місяців. Про результати я повідомлю додатково», — заявив під час своєї першої зустрічі з журналістами Генеральний прокурор України Михайло Потебенько.

Імена тих, хто спробує «використати прокуратуру в особистих інтересах», відразу стануть відомі громадськості, запевнив Генпрокурор. «Недавно до мене звернувся народний депутат Сергій Головатий і попросив надати інформацію про одного з кандидатів у народні депутати, котрий балотуватиметься на виборах до Верховної Ради 16 вересня. Я відмовив йому і впевнений, що вчинив абсолютно правильно», — підкреслив Генпрокурор.

Коментуючи на прохання кореспондента «Дня» замах на життя президента фонду «Українська перспектива» Сергія Одарича, М. Потебенько сказав: «У нас вже є відомості з цього питання. Ми знаємо, чому стріляли в Одарича. Президент фонду постраждав через гроші... У мене є факти».

М. Потебенько також повідомив, що недавно затвердив нову структуру Генеральної прокуратури, згідно з якою скорочено три управління центрального апарату прокуратури. Всього звільнено 137 чоловік. У тому числі й заступники Генерального прокурора Іван Вернидубов, Анатолій Мудров, Степан Лотюк. За словами М. Потебенька, «заступники переведені на інші ділянки роботи». Вернидубова призначено заступником прокурора міста Києва, Мудров очолить прокуратуру Сумської області, а Лотюк «пішов на заслужений відпочинок».

Імена нових заступників Генпрокурора вже відомі. Вакансії посядуть колишній заступник прокурора міста Києва Дмитро Ветоха (очевидно, Генпрокурор бажає мати поруч «своїх людей». — Авт.) і прокурор Луганської області Григорій Середа.

Михайло Потебенько вважає, що сьогодні прокуратура не повністю виконує покладені на неї функції. Передусім тому, що його попередники часто «ставали заручниками свого кар’єризму». Кого саме з екс-генпрокурорів він звинувачує «в кар’єризмі», Потебенько не уточнив.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати