Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розшукується колишній спікер

06 листопада, 00:00

Міліція Криму оголосила в розшук екс-спікера Верховної Ради Криму попереднього скликання Євгена Супрунюка. Є.Супрунюка було обрано спікером кримського парламенту 6 липня 1995 року. Звільнено з цієї посади за його власною заявою 9 жовтня 1996 року. В ніч з 24 на 25 серпня 1996 року Є.Супрунюка, за його словами, викрали невідомі й вивезли в район Красноперекопська (північ Криму), де йому вдалося вранці 26 серпня звільнитися і втікти від викрадачів. За даними неофіційних джерел, близьких до ГУ МВС України в Криму, Є.Супрунюк підозрюється в організації самовикрадення, вбивства, а також нападу на екс-спікера кримського парламенту Сергія Цекова, повідомило агентство Інтерфакс-Україна.

Українці можуть скаржитися

до нового Європейського суду

з прав людини

З початку листопада в Страсбурзі почав роботу новий Європейський суд із прав людини. За словами голови Конституційного Суду України Івана Тимченка, цей судовий орган замінить Європейську комісію і Європейський суд із прав людини, що існували раніше, повідомляє Інтерфакс.

Членом нового Європейського суду від України вибрано Володимира Буткевича, котрий братиме участь у засіданнях Вищої палати суду при розгляді справ за позовами, що надійшли від українських громадян. «Тепер всі громадяни України, котрі вважають, що вони вичерпали національні засоби захисту своїх прав, можуть безпосередньо звертатися до Європейського суду з прав людини», — сказав І .Тимченко.

УНА-УНСО ще не контролює виконання рішень Львівської міськради

Близько 10 активістів УНА-УНСО пікетували 5 листопада приміщення Львівської міськради. Саме того дня львівські депутати вирішували, що зробити далі з польськими військовими похованнями на Личаківському цвинтарі. Щоправда, пропозицію УНА-УНСО про надання їхній організації права контролю за виконанням рішень міськради стосовно поховань депутати відкинули. Натомість депутати вирішили, що до 1 грудня цього року дирекція музею-заповідника «Личаківський цвинтар» повинна демонтувати написи на польському меморіалі — ті, що ставлять під сумнів українську приналежність Львова. Окрім УНА–УНСО, на позицію депутатів вплинуло повідомлення про те, що 28 жовтня було сплюндровано українські поховання в польському місті Любліні, повідомляє Олександр СИРЦОВ, «День».

№213 06.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати