Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подвійне випробування

21 червня, 00:00

Клуби, які представлятимуть Україну в єврокубках - 97/98, уже відомі. У Кубку кубків - донецький "Шахтар", у Кубку УЄФА - полтавська "Ворксла" і дніпропетровський "Дніпро", у Кубку європейських чемпіонів - київське "Динамо".

Минулого року кияни не потрапили до Ліги чемпіонів, спіткнувшись у відбіркових матчах на віденському "Рапіді". Нині ж динамівцям, аби потрапити до однієї з шести груп (по чотири команди) Ліги-97/98 треба пройти два раунди - кваліфікаційний (23-го та 30 липня) і в разі успіху попередній (13-го і 27 серпня).

- Це пов`язано із зміною формули нинішнього розіграшу, порівняно з попереднім, - коментує ситуацію начальник управління футболу ФК "Динамо" (Київ) Євген Котельников. - Лігу розширено, однак передусім за рахунок клубів елітних футбольних країн із наданням пільг їхнім віце-чемпіонам, які розпочнуть входження в Лігу відразу з попереднього етапу. Це несправедливо по відношенню до чемпіонів країн, які мають нижчий рейтинг та й чи можна за такої ситуації йменувати Лігу чемпіонською Проте всі, зрозуміло, мають виконувати регламент УЄФА, й київське "Динамо", ми всі на це сподіваємось, докладе максимум зусиль, аби успішно пройти нове випробування.

- Подвійне?

- Звичайно ж, перед командою стоятиме завдання максимально мобілізуватися і увійти до Ліги чемпіонів. Однак оскільки це треба буде вирішувати поетапно, сьогодні варто вести мову про здолання першої перешкоди кваліфікаційного раунду.

- Як ви розцінюєте шанси "Динамо" на першому етапі?

- Спочатку назвемо ті команди, одна з яких може стати суперником киян. Це - "Акранес" (Ісландія), ЦСКА (Болгарія), "Сілекс" (Македонія), чемпіон Литви, "Конструкторул" (Молдова), "Крузейдерс" (Південна Ірландія), "Баррі Таун" (Уельс), "Партизан" (Югославія), "Лантана" (Естонія), "Ла-Валєтта" (Мальта), "Деррі Сіті" (Ірландія), "Пюнік" (Вірменія), "Женесс" (Люксембург), "Гі Готу" (Ісландія) і "Карабах" (Азербайджан). Погодьтеся, не всі клуби рівні за можливостями. До провідної групи очевидно слід віднести передусім болгар, югославів і, мабуть, ірландців. Та й македонці з представниками Уельсу, переконаний, впевнені, що можуть піднести сюрприз. Однак у парі з будь-яким із вище названих суперників фаворитом має бути київське "Динамо". Не за прогнозом - за грою.

- Як динамівці готуватимуться до єврокубку?

- Через матчі наступного національного чемпіонату, старт якого співпадає з жеребкуванням кваліфікаційного раунду єврокубків 9 липня. Однак, як кажуть, найпродуктивніше працює той, хто добре відпочиває. 23 червня динамівці приймуть на своєму стадіоні ЦСКА в заключному турі національного чемпіонату, 24 - у перерві матчу зірок "Динамо" - "Спартак" на "Олімпійському" їх привітають із завоюванням золотих медалей. Вже наступного дня вони відправляться з сім`ями у відпустку до Ялти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати