Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Одна медаль на всю команду

25 лютого, 00:00
ОЛІМПІАДА-98 Дмитро ДУБОВИС, "День"

Стала історією XVIII зимові Олімпійські ігри. П'ятдесят шість спортсменів національної збірної України завоювали одну срібну нагороду. У 15-кілометровій гонці відзначилася 25-річна біатлоністка із сумського "Динамо" Олена Петрова, за що її на урочистій церемонії зустрічі олімпійської команди й було удостоєно медалі "За заслуги" III ступеню", як і лідер жіночої збірної з лижних гонок Ірина Тараненко-Тереля.

По-різному можна оцінювати виступи наших спортсменів. І якщо виступ фігуристів-чоловіків багато хто трактує як провальний, то 12-е місце 19-річного гірськолижника зі Львова Миколи Скрябіна треба розцінювати як високе досягнення. Адже більш як 40 спортсменів у цій дисципліні взагалі не змогли закінчити дистанції.

Однак доводиться констатувати: багато спортсменів України були явними аутсайдерами. Не допомогли й солідні грошові премії, встановлені за призові місця (100 тисяч, 60 тисяч і 40 тисяч гривень відповідно). Голова оргкомітету з питань участі українських спортсменів в Олімпіаді, прем'єр-міністр Валерій Пустовойтенко пояснив це відсутністю в країні умов для повноцінної підготовки. Він повідомив також, що планується створити акціонерне товариство та залучити іноземні інвестиції для будівництва спортивної бази зимових видів спорту. Може, тоді й заблищимо на олімпійських аренах?..

ФОТО ВОЛОДИМИРА РАСНЕРА / "День"

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати