Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кожному політику - по "зірці"!

14 листопада, 00:00

Прогнози "Дня" збуваються з разючою точністю. Для багатьох вітчизняних партій та політиків боротьба за виборця почалася саме з боротьби за "зірку". Улюбленці народу як смачні, солодкі, омріяні медяники для нього - нарозхват... І чому дивуватися? З атмосферою базару в країні ми вже давно зріднилися. Торги відкрито - хто більше? Ну а ті, для кого питання, продаватися чи не продаватися, усе ще залишається актуальним - немов білі ворони...

 

Ігор Ліхута, продюсер Таї Повалій

Передвиборна "лихоманка" день у день охоплює весь український шоу-бізнес. Телефон розжарюється до білого. Практично щоденно надходять пропозиції від тієї чи іншої партії. Винагорода? Приносять чисту чекову книжку й пропонують вписати будь-яку суму. Ми відмовляємося, бо вважаємо, що гроші пахнуть і паплюжити таким чином ім'я народної артистки не можна.

На кому Тая зупиниться - ми ще не вирішили. Скажу тільки, що це будуть не крайні ліві й не крайні праві. З екстремістами в нас різні шляхи. До виборів потрібно підійти виважено, думаючи про завтрашній день.

 

Павло Зібров, народний артист України

Те, що кожна партія намагається використати відомих виконавців у своїх цілях - зовсім не погано. Нормальний процес, у всіх країнах світу існують подібні схеми. Зараз багато наших артистів чекають на передвиборну кампанію, щоб купити собі нові машини, апаратуру чи просто пошикувати. Мені особисто пропонували стати навіть одним з першої партійної п'ятірки з перспективою на депутатське крісло у Верховній Раді. Обіцяли, крім лаврів, привілеї (безкоштовний проїзд) і охорону. Скажу чесно, мене це все не цікавить, бо творча людина повинна "горіти" на сцені, а не в політичних баталіях.

Інша справа - брати участь у концертах на користь Християнсько-демократичної партії. Вважаю християнських демократів партією від Бога, яка зможе об'єднати всі конфесії України, усіх віруючих. Працюючи в її агітаційних заходах, не буду кривити душею. Вони можуть нашій команді дати не багато (5 тис. $ - повірте, це копійки поряд з іншими пропозиціями). Але ці гроші не пахнуть порохом, наркотиками й не "зароблені" шахраями.

 

Олександр Бригінець, продюсер Мистецької агенції "Територія А"

Ідея української акції "Голосуй, а то програєш!" розроблена поки схематично, можливі різні варіанти. Знаю одне: треба підняти громадян України прийти до виборчих дільниць. Інакше - держава безглуздо втратить купу грошей. Але вважаю, що продюсер не повинен вирішувати за виконавців. Кожна людина, митець має сам визначитись.

У мене особисто центристські погляди. Юрко Юрченко симпатизує нинішньому Президентові Леоніду Кучмі, але категорично проти виступу в агітаційних турах. Марина Одольска, навпаки, готова співати на будь-яких майданчиках. Як бачите, у нашій агенції - плюралізм думок.

 

Богдан Ступка, народний артист СРСР

Чим ближче до виборів, тим частіше представники різних партій звертаються з пропозиціями вступити до їх лав або виступити в агітаційних заходах. Я всім відмовляю, бо категорично проти виборчої метушні. Вважаю, що актор не може належати ні до яких партій. Колись уже мали одну - керівну й спрямовуючу, яка за нас усе вирішувала. Зараз інша болячка - стільки їх наплодилось, що чорт ногу зломить, відрізняючи одну від іншої. Я - позапартійна людина.

Моральність використання популярних імен в боротьбі за владу викликає сумнів. Що ж до самих митців - то це справа їхньої совісті, моральних та етичних принципів. Я при владі ніколи не був і не хочу бути. Повністю згоден з Михайлом Булгаковим, який вважав будь-яку владу насильством над людьми.

У політику течуть брудні гроші, вони погано пахнуть, а тому обираю лише театр. Безперечно, у мене є свої політичні симпатії та антипатії. Але то інтимна річ кожного виборця: за кого віддати свій голос.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати