Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Біле братство": знову в строю?

10 червня, 00:00

У Дніпропетровську позбавлено ліцензії на право освітньої діяльності приватну школу імені Реріхів. Її керівників, і зокрема директора Ігоря Терещенка, голову освітнього товариства "Оріон-М", підозрюють у причетності до пропаганди ідей "Великого Білого братства". Перевіркою школи займалася представницька комісія з 20 фахівців у галузі освіти та релігійних культів.

Згідно з матеріалами перевірки, у школі на шкоду цілій низці предметів викладалися такі дисципліни як "теософія" та "основи живої етики". Процент знання учнів склав з української мови та літератури - 6,6, історії - 4,1, фізики - 5,6, хімії - 26,6. За словами члена комісії, доцента Дніпропетровського університету Юрія Наріжного, "ця школа - легальна форма існування релігійної організації. Вся її діяльність пронизана неорелігійною догматикою".

Дніпропетровською обласною прокуратурою порушено кримінальні справи з порушення керівництвом школи податкового законодавства, а також "за фактом зазіхання на здоров'я викладачів та дітей під приводом проведення релігійних навчань".

Водночас, начальник відділу інформації школи Реріхів Олена Спасова вважає, що результати перевірки експертної ради носять тенденційний характер. Школа, мовляв, працює за новаторськими методами, що не до вподоби консерваторам у сфері освіти. Рішення експертної ради приватна школа Реріхів має намір заперечувати в суді.

Дніпропетровськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати