Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аукціон подій п.Хвостіва

31 липня, 00:00

ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИЙ СЦЕНАРІЙ (з елементами анімації) (100 у.о.!)

Пан Баграєв, президент ЗАТ «Таврійські ігри», запропонував у листі Л. Кучмі (інф. «КВ») свої послуги для організації такої ж блискучої рекламної компанії, яка була влаштована Партії зелених. «Думаю, сьогодні, — пише Баграєв, — образ занадто серйозного політика — не актуально».

Пропоную сценарій ролика. Веселий та життєрадісний Леонід Данилович стоїть на пагорбі під старим перевіреним лозунгом: «Бережіть природу — вашу матір!» і зворушливо закопує берізку. Ні, берізка занадто російське дерево. Відставити! Даєш калину! Хоча ні — пісня наче російська народна. Шукшин до того ж зняв фільм із однойменною назвою. Підозріло. І сало використати не можна. Дуже тваринне походження. Звірів оберігати треба!

О! Знайшов! Соняшник! По-перше, дуже наше. По-друге, живиться від сонця й головою, відповідно, крутить. Тобто існує логічний зв’язок: соняшник — сонце. А тут підсвідомо й історичні корені виникають — наприклад, так, як великого князя Володимира, можна назвати й нашого ПРЕЗИДЕНТА — Леонід Данилович, Ясне Сонечко.

Трохи змінюємо концепцію. Отож. Із десятків фабричних труб валить іржаво-чорний дим. Спалахує блискавка, гримить грім. Іде злива. (Злегка за мотивами кліпу Майкла Джексона. Треба використати й американський досвід). Раптом усе очищається. І стає цнотливо-прозорим. На сяючому горбі стоїть усміхнений і начебто задоволений своєю роботою Леонід Данилович. Оглядаючи околиці, він із захопленням повертає голову. Внизу, біля самого підніжжя пагорба, зеленіє маса соняшників, убраних у національні українські костюми (чоловічі та жіночі). Вони всі (найважливіший момент!) синхронно повертають голови слідом за поворотами голови Леоніда Даниловича, Ясного Сонечка. Несподівано він спускається до сільської дороги. Що далі він відходить, то сильніше темніє. Соняшники з жалем дивляться услід його постаті, що зменшується. На чорному фоні напис великими жовтими літерами, «Не хвилюйтеся! Завтра настане другий термін!» Що означає другий? Мало! Виведемо глобальніше: «Хай завжди буде Кучма!»

Коли сценарій сподобається і піде в діло, гонорар попрошу скромний. Мені, на відміну від політиків, усього неба не треба.

ЛЮБОВ БЕЗ ВЗАЄМНОСТІ (45 у.о.)

Звичайно, ми самі собі не подобаємося. Тому нас так і тягне запросити кого-небудь примусово на білий танець. Однак ми не ліземо брататися з Монголією, не зізнаємося в коханні КАМЕРУНУ. У них там із економікою теж не дуже. Зате не втомлюємося посилати поцілунки рукою Європі. Залицяємося, усміхаємося, кокетуємо, мерседеси по їхніх банкірів посилаємо.

Днями відбулося навіть маленьке об’єднання з Європою вісьмох депутатів. Називається це позафракційне об’єднання «Об’єднана Європа». До нього увійшли представники аграріїв, лібералів, зелених, громадівців, соціал-демократів (о) тощо.

Ось тільки вони до нас не прагнуть. Бояться. Експерт Світового банку С. Пол (інф. УНІАР) заявив, що Україна посідає перше місце за рівнем корумпованості чиновників і одне з перших місць за рівнем корумпованості судової системи.

Не секрет, що левова частка капіталовкладень в Україні — російського походження. А що Європа? Максимум підкидають кредити. Та й узагалі, тільки розів’єш тут економіку — революція. А капіталу немає — і хвилюватися нема чого.

Коли ж любов України до Європи буде взаємною? Нехай у них зроблять позафракційне об’єднання хоча б із 5 осіб «Україна та Європа — разом назавжди» й надішлють для початку нашій вісімці букет голландських тюльпанів.

ПЕРСПЕКТИВА ВІД КОРОТИЧА (37 у.о.)

Приїжджав недавно колишній співвітчизник, письменник і екс-редактор легендарного перебудовчо-прожекторного «Огонька» Віталій Коротич і відразу приголомшив ЗМІ невеселим пророцтвом: «Через два роки після президентських виборів у Росії Москва буде переповнена безробітними журналістами. Нині банкіри дають гроші під ці газети, організовуючи вибори потрібних їм політиків».

У нас є сумний досвід «Всеукраїнських Відомостей». Хоч і поганенько, але тягнули вони на своїй спині «Громаду» й самого Павла Івановича Лазаренка. І таки витягли до Парламенту. А що ж «Всеукраїнські Відомості»? А з ними вчинили приблизно так, як із героїнею фільму «Загнаних коней пристрілюють». Адже конячка, можливо, благала, як казкова животина Іванка: «Пожалій мене, добрий молодець, якось стану в пригоді». Наші політики виявилися менш далекоглядними, аніж Іванко. І не такий, мабуть, дурник він, як дехто вважає.

ЗІ СЦЕНИ ПІШЛИ РОБІТНИК ТА ІНЖЕНЕР (15 у.о.)

На Хрещатику зникли два соціалістичні досягнення: скульптура інженера та робітника. Кого на їхнє місце поставлять на знову відремонтованій головній вулиці країни — невідомо. Згідно з проектом, це можуть бути якісь античні колоси. Атланти та іхні родичі.

А що ж залишиться від нашого часу? Я б запропонував авангардніше рішення у паризькому дусі. З одного боку Хрещатику на фронтоні встановлюємо пам’ятник «кравчучці», котра разів у п’ятнадцять перевищує за габаритами оригінал. А з іншого — величезний мобільний телефон. Таким чином увічнимо наш складний перехід від соціалізму до капіталізму, контрасти життя, мінімальні пенсії та максимальні прибутки. Та чи мало?

Результати попередніх торгів:

Лот № 1 (75 у.о.) — про те, як кандидат у депутати пан Альошин пообіцяв у відкритому листі пробити у Верховній Раді закон, згідно з яким кожному громадянинові України на 18-річчя держава БЕЗВІДПЛАТНО відвалювала б 10 000 грн. — придбав лідер партії «Помірного прогресу в рамках законності» письменник Я. Гашек. Він вирішив поборотися на тій же 221-ій виборчій дільниці з А. Альошиним, пообіцявши, на його думку, реальнішу річ: «Хто віддасть за мене свої голоси, отримає маленький кишеньковий акваріум». Отож, вибирайте.

Лот № 2 (50 у.о.) — про те, як у зв’язку з невтішною статистикою злочинів міністр МВС Юрій Ф. Кравченко заспокоїв: «Карний апокаліпсис у державі не відбувся й не відбудеться» — куплений кінорежисером Френсісом Форд Кополлою. Після успіху його фільму про В’єтнам «Апокаліпсис», він збирається зняти про можливе (не дай Боже, звичайно) майбутнє в нашій країні фантастичний бойовик «Карний апокаліпсис. Україна 2020». На початку фільму він задумав використати (неоригінальний хід) заголовки з першої шпальти однієї з місцевих газет 1998 року, котра вийшла через тиждень після унікальної заяви міністра МВС. Тобто, коли ще було порівняно добре: «Загадкове подвійне вбивство...», «Під час спроби затримати у своїй квартирі нічного злодія поранився заступник прокурора полтавської області», «Грабіжники-наркомани покінчили життя самогубством», «Трамвайні контролери поріднилися з рекетом»... Куди там жалюгідному «Хрещеному батькові».

Лот № 3 — (30 у.о.) про те, як іміджмейкери радили мерові Москви Ю. Лужкову «косити» під Петра I — придбаний співаком С. Криловим. Після того, як він знявся у ролі О. Бендера («Золоте теля»-2), йому — все під силу. Він готовий запропонувати Ю. Лужкову зіграти роль Петра I у новій постановці за романом О. Толстого. Себе Сергій бачить у ролі О. Меньшикова. Крім нього, правда, в цій ролі його не бачить ніхто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати