Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всесвітній день бездомності

09 жовтня, 11:37

Щороку 10 жовтня присвячене одній з глобальних проблем людства, яка стосується як «бідних» так і розвинених країн, це проблема бездомності. Нині понад 150 мільйонів людей не мають житла, а близько 20% відсотків населення планети позбавлені придатних для життя умов.

Люди по всьому світу втрачають дім через безробіття, низькі доходи, хворобу та природні катаклізми. Всупереч поширеному стереотипу, алкоголізм, наркоманія та асоціальна поведінка не є причиною більшості випадків бездомності. Це, скоріше, її наслідки.

Тож 2010 року у черговій інтернет-дискусії на цю тему, активісти вирішили започаткувати Всесвітній день бездомності. Своєю основною метою вони визначили боротьбу зі стигматизацією безхатченків та мобілізацію усіх небайдужих задля посильної допомоги.

Особисто я не так давно дізналася про один київський проєкт допомоги бездомним, який заснував один небайдужий хлопець. Цікаво, що він не був дотичним до теми громадського активізму, просто в якийсь момент побачив Людину в «невидимому» безхатченку. Я дуже рада, що завдяки йому і я сама, і безліч інших теж це побачили. Як би банально це не звучало, але варто іноді собі нагадувати, що всі люди мають гідність і кожному потрібен свій безпечний куточок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати