Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Весь світ – театр. Крім УТ-1?

31 березня, 00:00

18 лютого 1995 року вперше вийшла в ефір телепередача «Весь світ театру». Дебют відбувся на УТ-1 і новий художній телепроект вирушив у вільне плавання хвилями ефіру, ставши своєрідним телевізійним гідом у світі театру. Програма театрознавця Наталі Грабченко і режисера Ірини Гришанкової розказувала про фестивалі «Золотий Лев», «Мистецьке Березілля», «Херсонеські ігри», «Добрий театр», створювала телевізійні портрети служителів Мельпомени, таких як Р. Віктюк, А. Роговцева, Б. Ступка, Е. Митницький, Д. Лідер, М. Резникович, С. Данченко. Гостями програми були Е. Някрошюс, Р. Стуруа, М. Захаров, А. Демидова, О. Меншиков, К. Райкін. За п’ять років роботи в Національній телекомпанії України, ТРК «Золоті ворота» і кабельному телебаченні м. Києва (телеканал «КТМ») було створено близько 200 програм і понад 60 телеверсій театральних вистав...

2 квітня 2000 року в Театрі ім. Лесі Українки відбудеться творчий вечір «Весь світ театру» — 5 років в ефірі», який збере разом майже всіх героїв телепрограми. Чекають також почесних гостей, друзів і шанувальників передачі.

Концертну програму, що обіцяє бути цікавою й незвичайною (крім виступів відомих артистів, на великому екрані покажуть фрагменти кращих програм), проведуть Наталя Грабченко і артист Театру ім. Лесі Українки Дмитро Лаленков. На гостей свята чекає подарунок — відеокасета «Весь світ театру» (the best of 2000) з найбільш цікавими сюжетами та програмами. Телеверсію творчого вечора, створену при підтримці ТРК «Золоті ворота», буде показано на телеканалі «КТМ».

Організатори акції сподіваються таким чином привернути увагу до проблеми майже повної відсутності художнього мовлення на УТ. До речі, Національна телекомпанія України, в стінах якої і з’явився «Весь світ театру», вельми своєрідно привiтала свій витвір з ювілеєм: у переддень 18 лютого 2000 року без усяких письмових або усних пояснень єдину всеукраїнську театральну програму позбавили ефіру на УТ. Так що тепер «Весь світ театру» можуть побачити лише щасливі володарі телеканалу «КТМ».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати