Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Реальність завжди сильніша...

В Україні немає правової держави, а судова система корумпована
02 жовтня, 12:14

Змушений знову почати з обридлого. Щодня нам повідомлялося про кількість хворих та померлих від коронавірусу. Але здається, на співгромадян це не справляє жодного враження. У їхній поведінці нічого не змінюється.  Не можу уявити собі, що могло б їх приголомшити і змусити якось змінитися.

Проте щоденні повідомлення мають неабиякий недолік: міністр Степанов весь час розповідає про кількість жертв пандемії, але ні слова про те, що робиться для боротьби з цим злом.  Якщо судити за його рапортами з трибуни, можна зробити висновок, що не робиться нічого.  Я в цьому переконався на практичному рівні. Нещодавно у мене стався серцевий напад, і я викликав швидку допомогу. Коли лікар приїхав, зустрів його в масці і гумових рукавичках.  На лікарі ж не було ні того, ні іншого.  На моє запитання він відповів: «Нам нічого не видають».  Дозвольте, але якщо лікарі не забезпечені елементарними засобами захисту в період пандемії, то за це велика політична і моральна відповідальність лягає на панів Зеленського, Шмигаля і Степанова. Україна вже вийшла на 2-е місце в Європі (на 1-му Росія) за кількістю смертей від коронавірусу за добу.

А вони вирішили у розпал пандемії влаштувати місцеві вибори, коли будуть збирати мільйони людей на голосування і зараза почне поширюватися зі швидкістю лісової пожежі.

Місцеві вибори в таких умовах — це злочин проти життя і здоров’я українців.  Голосування цілком можна перенести на наступний рік.  Нічого страшного. Навіть в іудаїзмі з його особливою повагою до правил і ритуалів є формула здорового глузду.

«Шабат для іудея, а не іудей для шабату». Шабат — це субота, священний день у віруючих іудеїв, як п’ятниця у мусульман, а неділя у християн. А в нашому випадку: «Вибори для громадян України, а не громадяни України для виборів». Ніякі вибори не варті масових захворювань і смерті тисяч українців.

Ось із чого варто було б виходити владі, якщо вона дійсно живе інтересами суспільства. Однак деякі діячі з головою вже поринули у виборчий «вир».

Їжджу Одеською трасою під Києвом, з усіх боків дивиться на мене охочий стати міським головою столиці пан Пальчевський. Велика кількість біг-бордів породжує враження, що інших претендентів на владу в Києві немає. Увесь цей електоральний надмір вартує астрономічних сум. А про олігарха на прізвище Пальчевський чути не було.  Звідки гроші? Це обговорювалося на каналі «Прямий». Екснардепка Тетяна Чорновол заявила, що пан Пальчевський балотувався до Державної думи Російської Федерації. Яким чином?  Там же обов’язково треба мати російське громадянство. Це не Україна, де в парламент і уряд може пролізти хто завгодно. У Росії з цим суворо. ФСБ не дарма їсть свій хліб. Правда, Чорновол уточнила, що «Пальчевський суто російський агент». Ось чому хотілося б прочитати детальну і чесну біографію цього фігуранта, щоб не мучитися сумнівами.

А ветеран війни за незалежність, екснардеп і адвокат Ігор Лапін сказав: «Пальчевський — це прихований Медведчук».

Нардепка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла зазначила, що Пальчевський — це штучний проект, як і Шарій.  Але ми ж знаємо, чий проект Шарій.  А Пальчевський? У контексті сказаного Безугла закликала спецслужби України активніше виконувати свою роботу.

А хто їй заважає по партійній лінії звернутися до друга президента, пана Баканова з таким закликом? Це було б точно за адресою. Я знаю про Пальчевського тільки те, що він володіє фірмою медичних послуг «Євролаб», де в період виборчої кампанії 2019 року здавав аналізи на вживання наркотичних речовин претендент на пост президента Володимир Зеленський.  У нього все виявилося в повному порядку...

Ось уже кілька днів у наших ЗМІ обговорюють яскраве висловлювання «слуги» Качури.  Качура заявив, що всі члени їхньої партії виглядають «мікробами» порівняно з великим і могутнім Зеленським. З огляду на те, що ця публіка творить з обороною і національною безпекою України, я можу погодитися з Качурою, дійсно мікроби. Хвороботворні? Минулого року у «вищій партійній школі» в Трускавці їм уже було з високої трибуни публічно сказано, що всі вони ніхто і звати їх ніяк. Ніякої партії «Слуги народу» реально немає, а є тільки особиста популярність Зеленського.  Піде Зеленський — і негайно розвалиться «Слуга народу», оскільки ідеології там немає, принципів немає і нічого там немає. До речі, Качура наговорив чимало компліментів на адресу ОПЖЗ. Перевіряє ґрунт на предмет можливої коаліції?

А поки в Україні вирує і піниться політичний «95-й квартал», у Європі роблять свої висновки. Депутатка Європейського парламенту Віола фон Кремона заявила про можливі загрози безвізу для України.

Влада на 2021 рік планує на 140 мільярдів збільшити податковий прес на бізнес.  Виборці поки що тихо сопуть, але скоро почнуть вити і використовувати ненормативну лексику.

А по радіо мені розповіли, що в місті Краматорську виступив соратник Ігоря Коломойського Ігор Палиця.

Палиця розповів публіці, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) нас колонізував і не дає знизити податки, він боїться конкуренції українських виробників на світовому ринку, ну і таке інше.  Класична російська схема: у всьому винен «проклятий Захід». Якби не його підступи, ми жили б заможно і щасливо. Але нас усі ці роки ніхто не змушував мати справу з МВФ, окрім олігархів, які постійно примушують Україну жити на закордонні фінансові подачки (саме олігархи грабують Україну, вивозячи мільярди доларів за кордон, в офшори, забезпечуючи відсталий, напівколоніальний характер української економіки).  Саме через них в Україні немає правової держави, судова система корумпована, в економіці хаос, у політиці теж (до речі, нинішня влада плоть від плоті олігархів) — але олігархів ця каламутна вода влаштовує, в ній їм зручно ловити (в умовах відсутності чітких правил і конкуренції) свою «золоту рибку». А винен у цьому всьому, як навіює українцям Ігор Палиця, Міжнародний валютний фонд... Що ж, дурних і довірливих людей в Україні ніколи не бракувало, тож олігархічна брехня має перспективи, на олігархічний вік вистачить...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати