Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нове творіння Бенксі

Вдруге про коронавірус і вдруге дуже актуально
08 травня, 12:37
ФОТО REUTERS

Монохромна картина, площею в один квадратний метр, яку повісили у співпраці з менеджерами лікарні у фойє поряд із відділенням швидкої допомоги, повідомляють ВВС. На ній зображений хлопчик, який стоїть на колінах біля сміттєвого кошику, одягнений в напівкомбінезон і футболку. Він викинув фігурки моделі Людини-павука і Бетмена на користь нового улюбленого героя бойовиків — медсестри швидкої допомоги. Її рука протягнута вперед у стилі Супермена на завданні, а ще маска для обличчя, плащ медсестри та фартух із емблемою Червоного Хреста (єдиний елемент кольору на зображенні).

Художник залишив працівникам лікарні записку: «Спасибі за все, що ви робите. Сподіваюся, що ця картина трохи обнадіє це місце, нехай навіть вона лише чорно-біла»... Картина залишиться в Саутгемптонський лікарні до осені, коли вона буде виставлена на аукціоні, щоб зібрати гроші для медичної служби Британії.

Паула Глава, генеральний директор Університетської лікарні Саутгемптона сказала: «Наша лікарняна сім’я безпосередньо постраждала від трагічної загибелі багатьох улюблених і шанованих співробітників і друзів. Той факт, що Бенксі вибрав нас, щоб визнати той видатний внесок, який всі медпрацівники вносять в безпрецедентні часи, є величезною честю... Це буде дійсно цінуватися всіма в лікарні, а  в наш насичений подіями час, інколи зробити паузу,  поміркувати і оцінити цей твір мистецтва. Це, безсумнівно, також буде величезним стимулом для підняття морального духу всіх, хто працює в нашій лікарні».

Зараз цей витвір мистецтва знаходиться на очах у персоналу і пацієнтів на рівні «С» в Саутгемптон Дженерал, Британія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати