Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Доступ заблоковано»

Документальна стрічка BBC 1969 року, присвячена британській королівській родині, цього року дуже швидко з’явилася і зникла з YouTube
05 лютого, 12:30

Стрічку режисера Річарда Коустона (BBC Film) «Королівська родина» вперше показали у 1969 році. Документалка присвячена одному року з життя британських монархів. У січні фільм з’явився в інтернеті, але днями був вилучений «через порушення авторських прав», повідомляє BBC.сom. При цьому саме BBC, як ідеться в повідомленні, подала претензію щодо авторських прав.

Інтерес до документального фільму відновився після того, як про нього було згадано в одному з епізодів серіалу «Корона» (The Сrown). У серіалі показано, що королівська родина була незадоволена документальним фільмом через його надмірну відвертість та втручання у приватне життя монархів. Але завдяки відео, викладеному користувачем під ніком Philip Strangeways у січні всі охочі могли переглянути 105-хвилинний документальний фільм у YouTube. За даними The Huffington Post, він отримав майже 10 000 переглядів в Інтернеті, перш ніж його видалили. До слова, під час першої трансляції по телебаченню стрічку переглянули понад 350 мільйонів людей. Але потім відповідно до королівського указу вона була «похована» в архіві. Днями газета «Таймс» повідомляла, що «королева шкодує, що дала BBC доступ до матеріалів зі зйомок фільму 1969 року, і попросила більше ніколи їх не транслювати».

Документальна картина розповідала про приватне життя королівської родини. Один із епізодів зображує королеву Єлизавету II та герцога Единбурзького з дітьми на барбекю у шотландській резиденції в Балморалі. В інших сценах принц Чарльз катається на водних лижах, а маленький принц Едвард просить у мами морозиво. Королівська родина також вітає британську олімпійську команду та обідає з тодішнім президентом США Річардом Ніксоном, а потім вирушає у тур Південною Америкою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати