Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Які культурні пам'ятки в Україні вже знищили російські окупанти

Нині кремлівські терористи порушують багато світових угод щодо захисту культурної спадщини
08 березня, 10:27

Під час телемарафону міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, які культурні пам'ятки в Україні вже знищили російські окупанти,  передає УНІАН. Відповідаючи на запитання, які культурні пам'ятки в Україні вже знищили російські окупанти, урядовець розповів: "Постраждала Харківська філармонія - достатньо унікальна архітектурна пам'ятка. Знищено музей в Іванкові. Постраждав Харківський костел. Знищено церкву на Київщині".

Ткаченко додав, що "кілька пам'яток культури фактично або зазнали втрат, або знищені на цей момент".

"Під загрозою знаходяться і більші пам'ятки в Україні, тому ми активно підключаємо ЮНЕСКО стосовно того, щоб були приведені в дію статті і Гаазької угоди стосовно захисту пам'яток, які знаходяться в зоні світових конфліктів. Тому що Росія вже порушує багато світових угод щодо захисту культурної спадщини", - розповів міністр.

«Культура та інформполітика у часи війни є вкрай потужним інструментом, - написав  О. Ткасенко  на своїй сторінці у facebook. -Що ми бачимо зараз: вона здатна підняти бойовий дух, деморалізувати ворога та стати тилом для Української Армії.

рф продовжує багато сил спрямовувати на пропаганду та трансляцію радянських цінностей. Лозунги «можем повторить», запуск у російських кінотеатрах фільмів про трьох богатирів чи не найкраще це ілюструють. А за свободу слова в рф жорстка відповідальність.

Головний пропагандистський наратив вчорашнього дня: «росія – визволитель». Що є повною нісенітницею. Але рупори кремля продовжують його повторювати:

• Пєсков заявляє, що "росія не має на меті розколоти Україну". Брехня

• "РФ прагне забезпечити безпеку українців у гуманітарних коридорах, у той час як Україна перешкоджає евакуації мирного населення". Брехня

• Азаров теж дався коментувати, що "бандерівська ідеологія присутня на всіх рівнях української влади". Брехня. Нічого 2014 його не навчив.

Коли росіяни скаржаться, що не побачать у кіно «Бетмена», українці помирають від знарядів окупантів. Коли вони обурюються, що не встигнуть зробити ремонт через закриття ІКЕА, домівки українців ущент руйнуються під вибухами.

• Санкції, що зараз запроваджує весь світ проти росії, є дійсно нищівними. І найгірше, що «тригером» для росіян в усвідомленні своєї ізоляції стає м’яка сила, а не факт жахливої війни в Україні.

Відмова світових студій транслювати фільми в росії, виключення країни із міжнародних конкурсів, блокування прокремлівських ЗМІ в соцмережах, закрите небо із ЄС, закриття продажів програм для кріейторів – те, що впливає не тільки економічно, а й ментально на людей.

•криза для путіна скоро настане. Його спроби вписати себе в історію, як «великого правителя» зазнають краху.

Тим часом ізоляція росії триває, а «Залізна завіса» вже близько. І м’яка сила відіграла в цьому одну із визначальних ролей. Санкції не можна зупиняти, доки ворог не зазнає повної «демілітаризації», але вже щодо своєї країни.

Тож готуємо список нових санкцій в сфері культури та інформації».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати