Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про Добро і Зло

11 квітня в майстерні «Сузір’я» представлять нове прочитання «На полі крові» Лесі Українки
11 квітня, 10:09
ФОТО З FACEBOOK ТЕАТРУ «ГАЙДАМАКИ ХХІ СТ.»

В основі вистави лежить однойменна драматична поема Лесі Українки. Це творча робота молодого самобутнього театрального колективу нашої столиці «Гайдамаки ХХІ століття». Нагадаємо, «На полі крові» Леся Українка написала 1909 року й запропонувала  свій погляд на історію відступництва та зради Юди. Згідно з апокрифічною версією, на яку спиралася поетеса, Юда, продавши Христа, не повісився, а купив за отримані гроші клапоть безплідної землі біля Єрусалима. На цій «території» Леся Українка моделює зустріч двох дійових осіб: Юди і Прочанина, підносячи її до рівня морально-етичної дискусії, а «Поле крові» — це душа людини, в якій живе вічний конфлікт Добра і Зла.

За словами режисера-постановника Руслана Гришка, який також виконуватиме одну з ключових ролей — Юди, ця «вистава — спроба розібратися, ким же насправді був Юда? Ізраїльський патріот, який готує повстання народу проти римських завойовників і для цього користується популярністю Ісуса, чи цинічний матеріаліст, який уміє використовувати будь-яку ситуацію для здійснення своїх намірів? По ходу дійства глядач матиме можливість осмислити образ Юди, закарбованого у свідомості як уособлення чорної зради, чи надасть герою амністію»...

У виставі гратимуть: Руслан Гришко (Юда), Андрій Клименков (Прочанин), Дмитро Красний і Олександр Охріцький (Стражники). Дійство відбуватиметься під live-супровід ударника Дмитра Хорошуна, музиканта Національної опери України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати