Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про бунт і прагнення свободи

На Всеукраїнському фестивалі Starytskyi theatre fest у Хмельницькому вистава полтавчан «Політ над гніздом зозулі» здобула Гран-прі
24 жовтня, 19:31
ФОТО НАДАНО ПОЛТАВСЬКИМ ТЕАТРОМ ІМ.М. ГОГОЛЯ

На базі Хмельницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Старицького відбувся Starytskyi theatre fest-2019, який представив роботи провідних колективів із Івано-Франківська, Чернівців, Луцька, Тернополя, Полтави, Коломиї. Протягом тижня глядачі могли побачити аншлагові вистави гостей і господарів форуму.

Найвищу нагороду — Гран-прі одержали митці із Полтавського обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя, які представили свою гучну прем’єру минулого сезону — трагікомедію за твором «Політ на гніздом зозулі» Кена Кізі за п’єсою Дейла Вассермана. Постановку здійснив Сергій Павлюк, відомий режисер із Херсонського театру ім. М. Куліша.   До речі, разом із гоголівцями він реалізував такі популярні постановки, як  «Остання любов гетьмана», «Майстер і Маргарита» та «Страшна помста».

Режисер відзначив, що його вистава не про психів, а про бунт і прагнення свободи. У центрі сюжету — протистояння однієї людини цілій системі, суспільству, що має свої закони і сталі уявлення про «нормальне життя».

Ця постановка нещодавно завоювала прихильність театралів у Білій Церкві та Львові, овації лунали й у Хмельницькому.

— У виставі було скільки цікавих нюансів, не говорю про головні ролі, бо вони блискучі, а хочу наголосити на ролях другорядних — це той нюанс, як говорили раніше, як масова сцена звучить, — цитує kolo.news слова члена журі фестивалю, актора Тернопільського драматичного театру ім. Т. Шевченка В’ячеслава ХІМ’ЯКА. —  У полтавського театру «Політ над гніздом зозулі» вона звучала, та ще й кожна роль була як цвяшком забита у загальну канву режисерської концепції Сергія Павлюка. І це, мені здається, великий здобуток наших колег і театрального мистецтва країни.

Наступного разу виставу «Політ над гніздом зозулі» у Полтаві глядачі зможуть подивитися 16 листопада.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати