Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Оскар-2019»

Без ведучого, але багато музики і креативу!
06 лютого, 11:13
ФОТО РЕЙТЕР

Цьогоріч церемонія вручення кінопремії «Оскар-2019» може відбутися зовсім без ведучого. Американський комік Кевін Харт відмовився вести церемонію через скандал і свої негативні висловлювання на адресу ЛГБТ, а в керівництва Американської кіноакадемії і телекомпанії ABC не було запасного плану на випадок відмови, повідомляє видання Variety. Тому зараз, за словами джерел видання, керівництво академії розглядає всі можливі варіанти, в тому числі церемонію без єдиного ведучого.

Замість цього глядачі можуть побачити щось на зразок шоу «Суботній вечір у прямому ефірі» (Saturday Night Live), в якому запрошені зірки по черзі розігрують сценки. Якщо в Академії не знайдуть відповідну кандидатуру, це буде вперше за останні 30 років, коли «Оскар» залишиться без ведучого. Перед цим подібна ситуація була 1988 року, а до цього в 1968, 1969 і 1970 роках.

Вручення премії «Оскар» заплановано на 24 лютого. Знаменита кінонагорода буде вручатися вже в 91-й раз. Церемонія традиційно відбудеться в Лос-Анджелесі, в театрі Dolby, нагадує unian.ua.

Американська кіноакадемія офіційно заявила, що Бредлі Купер і Леді Гага заспівають свою пісню Shallow на 91-й церемонії вручення премії «Оскар». В офіційному Twitter-акаунті кіноакадемії з’явився пост із хештегом #Oscars, який гласить: «Купер. Гага. Shallow». Раніше передбачалося, що лише дві композиції з п’яти, заявлені в категорії «Найкраща пісня», прозвучать під час церемонії. Таким чином, організатори планували скоротити час трансляції з чотирьох до трьох годин. Однак тепер Академія підтвердила, що принаймні чотири номінанти з п’яти виступлять на заході 24 лютого.

•  Нагадаємо, у номінації «Найкращий фільм» будуть представлені вісім кінострічок:

«Чорна пантера», «Чорний кланівець», «Богемська рапсодія», «Фаворитка», «Рома», «Зелена книга», «Народження зірки» та «Влада».

•  За найкращу чоловічу роль позмагаються п’ять акторів:

Крістіан Бейл («Влада»), Рамі Малек («Богемська рапсодія»), Бредлі Купер («Народження зірки»), Вігго Мортенсен («Зелена книга») та Віллем Дефо («Ван Гог. На порозі вічності»).

•  На перемогу в номінації «Найкраща жіноча роль» претендують теж п’ять актрис:

Гленн Клоуз («Дружина»), Леді Гага («Народження зірки»), Олівія Колман («Фаворитка»), Яліца Апарісіо («Рома») та Мелісса МакКарті («Чи зможете ви мене пробачити?»).

•  У номінацію «Найкращий режисер» потрапили:

Альфонсо Куарон («Рома»), Бредлі Купер («Народження зірки»), Спайк Лі («Чорний кланівець»), Йоргос Лантімос («Фаворитка»), Адам МакКей («Влада») та Павло Павліковський («Холодна війна»).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати