Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олена Бєлкіна – «найкраща Анджеліна сучасності»

19 червня у «Попелюшці» співатиме знамените мецо-сопрано з Австрії
17 червня, 11:31
ФОТО З САЙТА DW.COM

Нагадаємо, всесвітньо відома оперна співачка Олена Бєлкіна на початку червня порадувала меломанів і виступила в концерті барокової музики разом із камерним оркестром Harmonia nobile на  фестивалі Porto Franko Гогольfest у ... холі залізничного вокзалу в Івано-Франківську (як зізналася співачка, вона любить експерименти). Пролунали твори Вівальді, Генделя і Перселла, які дуже схвально сприйняла публіка. Потім 12 червня, вже у Києві, в Будинку вчених, Олена взяла участь у вечорі-присвяті до дня народження легендарної Євгенії Мирошниченко і віддала шану свій вчительці з вокалу, а у неділю співатиме в  Національній опері України у своїй зоряній партії Анджеліни в «Попелюшці». До речі, чотири роки тому режисер Карло Вердоне  зняв музичний фільм «Попелюшка», де тріумфально грала і співала О. Бєлкіна. Стрічку транслювали по телебаченню у багатьох країнах світу. Після прем’єри  італійська газета La Stampa написала про Анджеліну-Попелюшку Бєлкиной так: «Россіні був би у захваті від Олени — в неї один із тих прекрасних  жіночих голосів, загадкових і чуттєвих!», а музичні критики назвали нашу співвітчизницю «найкращою Анджеліною сучасності».

У Києві партнерами оперної знаменитості будуть солісти Національної опери: Тарас Штонда, Ольга Нагорна, Сергій Ковнір, Ольга Фомічова. Сергій Пащук і Петро Остапенко.

Нагадаємо, Олена Бєлкіна має українське і кримськотатарське коріння. Її мецо-сопрано лунало з найбільш авторитетних сцен світу, зокрема Лейпцизької опери, Палацу мистецтв Валенсії, Національного театру Токіо, Віденської опери та інших.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати