Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крізь сині окуляри від Готьє світ виглядає значно привабливішим

23 липня, 00:00

Сьогодні вранці, після короткочасного від'їзду на батьківщину, до Львова, у Київ повернувся Роман Віктюк. І зразу ж поновив репетиції ліричної мелодрами "Бульвар призахідного сонця", вибраної для жовтневого бенефісу Ади Роговцевої.

Над декораціями для спектаклю мудрує багаторічний співавтор Романа Григоровича художник Володимир Боєр, а над костюмами - один із наймодніших молодих московських модельєрів Володимир Бухиник. Разом з українською примою у популярній американській п'єсі, яка витримала на батьківщині сотні вистав і стала основою сценарію фільму "Бульвар Сан-Сет", гратимуть її давній партнер за російською драмою Євген Паперний, молодий актор театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Віталій Линецький і дочка актриси Катя Степанкова.

До звичної елегантної екіпіровки знаменитого маестро додалися витончені сині окуляри від Готьє. Певно, крізь них Роман Віктюк принципово бачить у світі тільки добре і красиве. В усякому разі, у наступній постановці комедійні мотиви переважатимуть над драматичними. Як і в його останньому спектаклі "Путани" Ніно Монфрезі, прем'єра якого з Юхимом Шифріним у головній ролі відбулася наприкінці червня у Тель-Авіві. Зачарований новою зустріччю з Адою Роговцевою і підбадьорений творчою атмосферою на перших репетиціях, Віктюк погодився режисирувати у Києві ще один спектакль - "На добраніч, мамо" Марші Норман. Цією п'єсою збиралася дебютувати як режисер сама Роговцева, котра запросила до співпраці актрис Ніну Шаролапову та Оксану Найдюк, відомого хореографа Сергія Швидкого і молодого сценографа Олексія Чебикіна. Але, як завжди мудро, вирішила, що найвищий акторський професіоналізм не завжди гарантує настільки ж незаперечну режисерську майстерність. Дилетантизм же Роговцева не вітає. Втім, скромність і пророчий дар актриси, напевно, будуть віддячені: Віктюк обіцяє вигадати у "На добраніч, мамо" спеціальну роль для бенефіціантки-ювілярки. Енергії та ідей Віктюкові не позичати. Паралельно з київськими спектаклями він розпочинає у своєму театрі у Москві репетиції "Саломеї" Оскара Уайльда і "Пробудження весни" Франка Ведекінда. І готує оригінальну експлікацію "Женитьби" Гоголя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати