Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Карантин відступає

Лондонська концертна зала Wigmore Hall оголосила про відновлення роботи з 1 червня
20 травня, 10:07

Для слухачів готується низка класичних концертів, які проходитимуть у залі без публіки та транслюватимуться в прямому ефірі радіостанції ВПС Radio 3, а також на сайті Вігмор-холу, повідомляє  muzobozrenie. Це буде перша трансляція живої музики на Radio 3 з 16 березня.

Заплановано 20 виступів тривалістю в одну годину. Концерти проходитимуть о 13:00 щобудня протягом червня і транслюватимуться в прямому ефірі на веб-сайті заходу та на Радіо 3 і ВПС Sounds, що є частиною ініціативи ВПС «Культура в карантині». Всі концерти будуть доступними за запитом протягом місяця.

«Коли ми закрили залу 16 березня, то потурбувалися про те, щоб на сцені залишалося піаніно, камера й аудіообладнання — всім цим можна керувати дистанційно», — сказав художній керівник зали Джон Гілхулі. «Цю роботу можна виконувати, дотримуючись усіх необхідних заходів соціального дистанціювання. На сцені буде один або два виконавці. За сценою — один продюсер Wigmore Hall, один продюсер Radio 3, нам знадобиться одна людина для налаштування й одна для дезінфекції фортепіано, артисти вийдуть на сцену з окремих входів, ведучий сидітиме посеред зали. Я сидітиму на балконі, і ми спілкуватимемося за допомогою радіозв’язку, електронної пошти та текстових повідомлень».

Планується виступ піаністів Міцуко Учиди та Стівена Хафа, тенора Марка Педмора та контратенора Йєстіна Девіса. Всі музиканти мешкають у Лондоні або передмісті, і більшість із них пообіцяли прибути до зали пішки або на велосипеді. Як зауважив директор Wigmore Hall Джон Гілхулі, на щастя, в Лондоні живе багато феноменальних виконавців, і це забезпечить високий рівень концертів, оскільки запрошувати зарубіжних солістів поки неможливо.

Низка концертів «Порожня зала» почнеться з виступу Стівена Хафа, який 1 червня виконає «Чакону» Баха. Відкриття Wigmore Hall для публіки заплановане на 10 вересня.

Раніше британські власті дозволили проводити з червня культурні заходи, але без масового скупчення людей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати