Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Бажаємо гучних прем’єр!»

Львівський національний український драматичний театр імені Марії Заньковецької нарешті має головного режисера
24 жовтня, 21:21

Це Давид Петросян (1991 р.н.) – режисер, художник-постановник, сценограф. Відповідний допис оприлюднено на ФБ-сторінці театру, де також зазначено, що п. Петросяна призначено на посаду за підсумками конкурсу, котрий відбувся минулої п'ятниці, 20 жовтня.

«Вітаємо Давида у команді театру та бажаємо гучних прем’єр, які стануть знаковими для українського театру!», – йдеться у дописі.

Фото надане автором

Чи ще хтось, крім Давида Самвеловича Петросяна, подавався на конкурс на заміщення вакантної посади "головний режисер", у пості не зазначено. Також не повідомляється, на який термін укладено контракт.
Варто додати, що заньківчани знайомі з новопризначеним головним режисером – місяць тому, 23 вересня, глядачеві представили виставу "Земля" за Ольгою Кобилянською у постановці Давида Петросяна (Велика сцена).

Фото надане автором

Попереднє місце праці п. Петросяна (з 2017 року) – столичний Театр імені Івана Франка (режисер).
Перед тим, 2016 року, заснував театр «Practicum» і працював режисером у Київському театрі на Подолі. 
Фаху новопризначений головреж Театру Марії Заньковецької вчився в Київському університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (майстерня Володимира Суд'їна, випуск 2016 року). Також навчався на акторському факультеті (майстерня Олега Шаварського). 

Фото надане автором

Принагідно: Театр Марії Заньковецької 4 роки був без головного режисера – після непереукладання контракту з народним артистом України Федором Миколайовичем Стригуном (2019-го). Конкурси на заміщення вакантної посади проводилися – неодноразово і безрезультатно. Певний час обов’язки головного режисера виконував Вадим Іванович Сікорський, в якого теж не склалося у цій царині. Зрештою, він у театрі уже не працює.

Фото надане автором

Залишається побажати п. Петросяну удачі.

Тетяна Козирєва, Львів

Фото з ФБ-сторінки Давида Петросяна та Театру Марії Заньковецької

На фото: 
Давид Самвелович Петросян – новопризначений головний режисер Львівського національного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької

Сцена з вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської у постановці Давида Петросяна (прем’єра відбулася 23 вересня 2023 року)
 


 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати