Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

8 – «цифра благополуччя і процвітання»!

Нові скрипки й альти поповнили інструментальну «скарбницю» Київського інституту музики ім. Р. М.Глієра
27 жовтня, 11:30
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

26 жовтня дружина Президента України Марина Порошенко та Посол Китайської Народної Республіки в Україні Ду Вей передали музичні інструменти (шість скрипок і два альти) для студентів Київського інституту музики імені Р. М.Глієра.

— Це коштовний для нас презент, — підкреслив ректор вишу Олександр ЗЛОТНИК. — Тепер шість студентів-скрипалів і два альтисти матимуть змогу грати на хороших інструментах. Нагадаю, місяць тому майстер Ху Сяньцзіню (Китай) передав нашому навчальному закладу у дар скрипку з особистої колекції. А нині ми отримали вісім інструментів. Вручаючи ці цінні подарунки, Надзвичайний Посол КНР в Україні Ду Вей підкреслив, що цифра вісім означає благополуччя і процвітання, побажав нашим студентам успіхів у навчанні та на творчій ниві. Ця акція сприяє дружнім стосункам і культурним відносинам між нашими двома країнами, а також удосконаленню професійної майстерності студентів.

Поступово ми стараємося оновлювати інструментальну базу вузу, залучаючи до цієї важливої справи спонсорів і благодійників. Це власність вишу, тож на інструментах студенти можуть грати, поки вчаться у нас. Нині не всі музиканти мають змогу купити гарні інструменти, бо це дуже дорого.

Нагадаю, у наступному році Київський інститут музики імені Р.М. Глієра відзначатиме своє 150-річчя. До ювілею плануємо провести три гранд-концерти, де виступатимуть випускники, котрі зараз є світовими зірками (Вікторія Лук’янець, Людмила Монастирська та інші) і талановита молодь, яка ще «гризе грант науки» у нашому інституті. Так, 18 січня у Національній філармонії відбудеться вечір академічної музики, 23 квітня — запросимо на концерт популярної і джазової музики у палац «Україна», а 26 квітня видатні співаки і солісти оперних театрів світу, плюс наші студенти, виступлять на сцені Національної опери України. Нам є ким пишатися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати