Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Полегшити гуманітарну ситуацію»

У березні мине шість років, як міжнародна коаліція веде протистояння із бойовиками в Ємені
19 лютого, 12:29

Повстанці-хусити з шиїтського руху «Ансар Аллах», що захопили столицю Сану та значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів. З 16 лютого, як заявив  державний секретар США Ентоні Блінкен, Штати скасували визначення організації «Ансар Аллах» як іноземної терористичної організації». Блінкен зазначив, що це рішення було прийняте з огляду на тяжку гуманітарну ситуацію в Ємені. «Ми дослухалися до застережень ООН, гуманітарних груп, членів Конгресу від обох партій та інших про те, що це визначення може мати руйнівні наслідки для забезпечення доступу єменців до основних товарів -таких як їжа та паливо», — пояснив очільник Держдепу. За його словами, чинна адміністрація США підтримує необхідність безперешкодної допомоги людям, які «зазнали найгіршої у світі гуманітарної кризи». Блінкен висловив сподівання, що влада Ємену також зможе зосередитися на конструктивному внутрішньому діалозі.

В ООН привітали таке рішення, адже цей крок дозволить мільйонам єменців отримати гуманітарну допомогу, йдеться в заяві прессекретаря глави ООН Стефана Дюжарріка, повідомляється на офіційному сайті news.un.org. «Зараз, за часів, коли Ємен перебуває на межі голоду, дуже важливо підтримувати комерційний імпорт і гуманітарну допомогу на належному рівні», — підкреслив Дюжаррік. Адже 90 відсотків продовольчого імпорту надходить у Ємен через приватні компанії. Попереднє рішення влади США ускладнювало роботу будь-яких компаній, які ведуть бізнес з хуситами. Відтепер товари першої необхідності мають надходити в Ємен без істотних затримок.

На фото: Дівчинка сидить, коли інші діти граються на гойдалках у таборі для внутрішньо переміщених людей в м. Маріб, Ємен, 16 лютого 2021 р.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати