Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Модний показ віртуально

Тиждень паризької високої моди відбувається онлайн через пандемію
10 липня, 14:06

Марія Грація Кюрі, дизайнер модного будинку Dior (на фото), позує поруч зі своїми творіннями на мініатюрних манекенах напередодні тижня Паризької високої моди, цьогоріч дизайнерам потрібно було вигадувати абсолютно нову стратегію модних шоу, адже побачити їх можна буде лише в Інтернеті.

Ця подія спонукала дизайнерів, які зазвичай протистоять конфлікту, закликати до революції у світі моди. Деякі зазначають, що покази мод за сезонми — рамки, на яких був закріплений весь модний календар — застарілі та повинні бути повністю зняті. Моторошний творець Gucci Алессандро Мікеле скоротив свої покази з п’яти до двох на рік, а Saint Laurent відвідає тиждень паризької жіночої моди пізніше цього року.

Митці закликають до «реформи» у царині моди задля того, щоб дизайнерський одяг ставав більш екологічним та соціально значущим. У повітрі настільки багато бунту, що поважний французький бренд Hermes неочікувано вистрелив чоловічим шоу — випустивши свій фільм у неділю, а не четвер, як було заплановано.

У типовому стильному виконанні, знятому французьким театральним режисером Кирилом Тесте, знімальна група та техніка взяли головну роль разом із моделями.

Дизайнер Веронік Ніханіан зазначає: «Я завжди прагну поновити речі, і навіть якщо зміна мене турбує настільки, наскільки це мене стимулює, я вважаю за краще цю тривогу робити те ж саме заново».

Італійський режисер Маттео Гарроне, який вивів гламур з гангстерського життя в «Гоморах» та «Догмані», може зняти фільм про мрійливі сукні ручної роботи, які можуть зайняти тисячі годин кропіткої роботи будинку Dior.

«Створення цієї колекції було дуже складним. З самого початку було зрозуміло, що справжнього шоу не відбудеться. Тож нам довелося придумати щось дійсно цільне та креативне», — зазначає Марія Грація Кюрі, перша в історії жінка, що керує Dior. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати