Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Їм аплодує весь світ». Львів – також

Ансамбль танцю України ім. Павла Вірського після п’ятирічної перерви виступив на сцені Оперного театру
30 квітня, 13:11

До Львова у рамках всеукраїнського концертного туру прибув Ансамбль танцю України ім. Павла Вірського і показав на сцені оперного театру нову двогодинну програму «Їм аплодує весь світ».

«Виступи для свого народу — це найкращі і найцікавіші для нас гастролі! — сказав напередодні туру генеральний директор, художній керівник колективу, Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік та колишній львів’янин Мирослав Вантух. — На жаль, такі гастролі відбуваються не часто... У Львові ми виступали давно — років п’ять тому. Загалом за 23 роки незалежності України мали лише кілька схожих гастрольних виїздів, але вони не охоплювали всієї України. Для порівняння: у США ми були вже 11 разів, по три місяці щоразу — і щоразу у залах не було де яблуку впасти. Тому цей тур Україною для нас — дуже бажаний. Коли їздимо світом, то завдяки нам світ дізнається, що таке Україна. А зараз я звертаюся до українців: хто не знає, що таке Україна, — подивіться концерт Ансамблю імені Павла Вірського!».

Додамо, що попереду у гастрольному графіку колективу — Ужгород, Хмельницький, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Харків, Чернігів та Біла Церква... Також ансамбль цього року гастролюватиме і за кордоном — у Польщі, Франції та Грузії...

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото Євгена КРАВСА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати