Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знизити смертність від ДТП на 30%

Міністр представив програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2020 року
26 квітня, 11:29
ФОТО KIEVVLAST.COM.UA

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання уряду представив Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, повідомляє mtu.gov.ua.

На початку виступу Володимир Омелян наголосив, що одним із ключових пріоритетів діяльності уряду є відновлення автошляхів. Міністр наголосив, що основною метою Державної програми є: зниження рівня смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод щонайменше на 30% до 2020 року; зниження ступеня тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод для учасників дорожнього руху; зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму; запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху для забезпечення захисту життя та здоров’я населення.

Змістом Державної програми заплановано заходи в чотирьох ключових сферах — 4Е: інфраструктура (Engineering), просвіта (Education), нагляд і контроль (Enforcement), невідкладна допомога (Emergency).

Міністр інфраструктури анонсував, що Державною програмою найбільше коштів виділяється на інфраструктуру безпеки, зокрема: 1,16 млрд гривень на 500 кільцевих розв’язок; 930 млн — на 500 острівців на в’їздах до населених пунктів; 1,16 млрд гривень — на безпечні пішохідні переходи (6432 одиниці); 150 млн гривень — на 1500 пішохідних переходів з освітлювальними панелями; 259 млн гривень — на ліквідацію 109 місць концентрації ДТП; 435 млн гривень — на 258 км нового бар’єрного огородження і 60 млн гривень на 15 000 нових дорожніх знаків.

«У Державній програмі передбачені освітні та просвітницькі заходи. Міжнародний досвід свідчить, що реклама повинна йти скоординовано різними каналами, і має бути масована, переконлива і наполеглива — на кшталт того, яку рекламу ми бачимо. Найближчими часом буде розроблено понад десяток таких масованих кампаній — безпека руху і безпечна поведінка буде у всіх на вустах і в думках», — наголосив Володимир Омелян.

Серед основних заходів, спрямованих на підвищення ефективності державного нагляду та контролю, Державною програмою передбачено: система автофіксації порушень ПДР; камери автофіксації порушень ПДР на автодорогах державного значення; мобільні прилади контролю швидкості в патрульних автомобілях; придбання алкотестерів; контроль безпеки комерційних перевезень.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати