Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зайвий міліціонер - потенціальний злочинець?

25 лютого, 00:00
Зменшення кількості особового складу міліції обійдеться державі у 154 мільйони гривень Оксана ПАНЧЕНКО, "День"

Міліцейські лави, з ініціативи міністра внутрішніх справ Володимира Кравченка, скоротяться на 32 тисячі працівників. Таке скорочення "з`їсть" цього року 154 мільйони гривень з латаного-перелатаного державного бюджету, за рахунок якого звільнені одержували раніше зарплату. Проте вже наступного року в міністерстві очікують від скорочення не лише економічного, а й "професійно-якісного" ефекту.

Як відгукнувся міністерський заклик у Київській області?

За словами начальника УМВС по Київській області генерал-майора О.Бевза, 30% особового складу - це баласт. Отож, за логікою речей, саме професійно непридатний міліціонер має втратити місце роботи. Під скорочення в цьому регіоні підпадає кожен 12-й міліціонер. Аби відпрацювати свою зарплату, міліціонерам доводилося вдаватися до крайнощів. Наприклад, тривалий час у Боярці утримували медвитверезник. Та такий, що населення цього невеличкого містечка не могло повністю забезпечити міліціонерів "роботою". Отож останнім доводилося відловлювати "клієнтів" на... київських вокзалах. У що обходяться бюджету ці "прогулянки", можна лише здогадуватися.

Або ж так звана "група ризику". Адже відомо, що "вилетіти" з міліції дуже важко. Отож усіх безнадійних п`яниць у погонах раніше об`єднали в так звану групу для перевиховання. В області теж вирішили її позбутися.

Було переглянуто і структуру УБОЗУ та карного розшуку. З подачі МВС, кількість керівників у цих структурах було збільшено до 14 чоловік (на 26 одиниць особового складу). Отож навіть старші опери взялися за резолюції та вказівки. Звісно, коли 50% особового складу - керівники, працювати, власне, нікому.

Київський регіон особливий. У його віданні - охорона аеропорту "Бориспіль", Чорнобильської зони. Цю міліцію "без злочинів" генерал-майорові О.Бевзу вдалося врятувати від скорочення. Як, до речі, і більшість дільничних інспекторів.

Питання економії коштів і підвищення моральних якостей працівників МВС витіснили з поля зору головну проблему: куди ж, власне, піде колишній міліціонер, а тепер безробітний, зі своїм міліцейським досвідом? Найвірогідніше, - у кримінальні структури. Тим паче, що і програму адаптації звільненого працівника не передбачено. Тут би нашкребти грошей на виплату соціальних гарантій та заборгованої за два місяці зарплатні. Але генерал-майор О.Бевз прокоментував цей факт так: "Хто хотів потрапити у кримінальні структури, той там уже є. А ті, кого ми будемо звільняти, ні тут не прислужились, ні там вони не потрібні".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати