Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захворюваність на грип зростає

Але поки перебуває на 3,9% менше епідемічного порогу по Україні
24 січня, 11:41
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

За третій тиждень 2019 року на грип та ГРВІ захворіли майже 192 тисячі людей, повідомляє moz.gov.ua. Загалом по Україні не перевищено епідемічний поріг, немає епідемії грипу. Водночас підвищені показники захворюваності в 5 областях: Чернігівській, Житомирській, Київській, Одеській і Сумській. Дуже важливо вакцинуватись, щоб отримати захист від грипу і тяжких ускладнень. За минулий тиждень щеплення проти грипу отримали ще 1 тисяча людей.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 498,6 на 100 тисяч населення, що на 3,9% менше епідемічного порогу по Україні. Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 191 953 людини, із них 53,8% діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та серед дітей до 17 років збільшився на 4,3% та 13,1% відповідно.

За третій тиждень 2019 року шість людей померло від грипу. З початку епідемічного сезону зареєстровано 25 летальних випадків. Досліджено 229 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 106 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А. В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 0,4% від загальної кількості населення країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати