Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За фільм «Донбас»

Юрій Лозниця одержав Державну премію імені Олександра Довженка
27 вересня, 11:12
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вручив Державну премію імені Олександра Довженка відомому українському кінорежисеру Сергію Лозниці за створення повнометражного фільму «Донбас» (2018 рік), повідомляє кореспондент Укрінформу, www.ukrinform.ua.

«Я дуже вдячний, що з вашим ім’ям Україна пов’язує відродження українського кіно та відродження культурної дипломатії. Те, що ви робите, представляє Україну за кордоном. Це дуже добре, що нас знають не лише по проблемах, а й наших мистецьких досягненнях, — багато в чому це і ваша заслуга», — сказав Бородянський.

Зі свого боку, Лозниця зазначив, що вважає за велику честь одержати таку високу нагороду від держави. Водночас він заявив, що це — перший фільм у його творчій діяльності, який вдалося зробити за активної фінансової підтримки України. За всю мою 24-річну кінодіяльність я зробив 25 картин — це стало можливим завдяки тому, що за останні п’ять років змінилася ситуація. Завдяки роботі великої кількості людей, у тому числі — Держкіно України, Пилипа Іллєнка (екс-голова Держкіно) і депутатам, які ухвалили закон про кіно, і тих людей, які проголосували за фінансування кіно, бо без цього кіно неможливо», — сказав режисер.

На 2019 рік розмір Державної премії України імені Олександра Довженка становить двісті тисяч гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати