Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Юрій Єхануров пропонує чиновникам купувати облігації ощадпозики

29 травня, 00:00

Учора на черговій колегії Мінекономіки міністр Юрій Єхануров оголосив присутнім, що буквально днями Президент України підпише указ про адміністративну реформу і таким чином офіційно оголосить про перебудову управлінського апарату.

"Указ буде важким, бо стосується нас, бюрократів, - заявив Ю. Єхануров. - Держава все-таки повинна буде перейти від "галузевого керівництва до функціонального". Коментуючи тенденцію до зниження темпів і обсягів малого бізнесу, міністр економіки оголосив, що почалася криза в розвитку підприємництва,. І оскільки Мінекономіки, за словами Ю. Єханурова, виявилося "крайнім", тобто відповідальним за приватний український бізнес, міністр заявив, що поліпшити підприємницький клімат у країні може "якнайшвидше ухвалення цілої низки змін і доповнень у законах, спрощення входу та виходу в малий бізнес, урегулювання валютного питання". На базі Мінекономіки було запропоновано також створити комітет з питань підтримки підприємництва. Ю. Єхануров пообіцяв разом із своїми колегами найближчими днями обговорити необхідність створення такого комітету й остаточно вирішити це питання. Доки цього не сталося, міністр економіки, посилаючись на труднощі регулювання всього українського бізнесу, запропонував журналістам, не соромлячись... підключатися до контролю за підприємництвом.

Закінчуючи свій виступ, міністр нагадав присутнім, що підписана в суботу постанова КМ, яка регламентує механізм внутрішньої державної ощадної позики і яка становить 50 млн. грн., має знайти розуміння серед урядових чиновників та інших держслужбовців. Вони власним прикладом, тобто купівлею тих облігацій, мають "відновити довіру до державних цінних паперів". У кулуарах подейкували, що з цього приводу існує навіть негласне розпорядження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати