Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вимирають українці...

11 липня, 00:00

- У нас найвища у світі смертність чоловіків, - повідомив у виступі на засіданні у Верховній Раді міністр охорони здоров'я Андрій Сердюк. - Становить вона 81 відсоток від усієї смертності. Це сумне явище, за прогнозами фахівців, у наступні роки подвоїться і до 2000 року перевищить народжуваність на 1 мільйон.

Усе це станеться, якщо бюджетне фінансування медицини залишиться на нинішньому рівні. Цього року воно становить 40 відсотків від рівня 91-го.

Із позитивних факторів міністр назвав надходження до України 400 японських "Тойот", що будуть використовуватись як "швидка допомога" у сільській місцевості.

- Охорони здоров'я у нас нема, а є скалки медичної допомоги, - вважає голова Комітету з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства Юрій Спіженко. - Люди однаково бояться звертатися в медзаклади й у міліцію. Поки що в нас "благополучно" вмирають ті, кому потрібна пересадка нирки, встановлення кардіостимуляторів та діабетики - без інсуліну.

49 стаття Конституції наголошує на безплатних медпослугах, а уряд підписує постанову про надання платних медичних послуг. Тому є всі підстави вважати, що в наступній передвиборній компанії "медтема" буде найбільш гострою і, не виключно, стане розміною монетою в політичній боротьбі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати