Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Вуличні діти - обличчя країни"

31 липня, 00:00

За неофіційною статистикою, нині в державі мільйон безпритульних дітей, число яких невпинно збільшується. Один рейд міліції столичними вулицями збирає не менш за 200 таких дітей.

Отже, невипадково, що ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН), який нещодавно відкрив своє представництво в Україні, розпочав свою діяльність із програми "Вуличні діти".

- Перший етап цієї програми - навчально-практичний семінар, що проходить у Києві з 30 липня по 2 серпня, - розповіла кореспондентові "Дня" керівник представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Алла Соловйова. Існують державні служби, які повинні працювати з вуличними дітьми, громадські організації, зосереджені на соціальних проблемах, волонтери з числа молоді. Однак чи вміють вони спілкуватися з безпритульними на сучасному рівні, виходячи з потреб і проблем цих дітей, а не нав`язаних їм зверху правил і обов`язків? До нас із Сполучених Штатів Америки прибув пан Глен Бейкс, який 5 років працював із безпритульними в Нью-Йорку, а згодом у Польщі, Угорщині. Він навчатиме наших соціальних працівників, представників МВС, психотерапевтів, що працюють з наркозалежними особами, цивілізованому спілкуванню із цим контингентом молоді...

У вересні в Києві має відкритися державний притулок для вуличних дітей, а працюватимуть у ньому спеціалісти з числа тих, хто нині навчається на семінарі.

Серед проектів представництва ЮНІСЕФ в Україні - відкриття "дружніх" клінік, куди молодь звертатиметься в скрутних ситуаціях, не боячись розголосу, психологічних травм, осуду. Планується і створення в столиці експериментальних кафе, де підлітки і молодь могли б безкоштовно або за символічну плату проводити вільний час, спілкуватися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати