Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В.Лановий: "Вирішу кадрові питання й остаточно продам 8000 великих підприємств"

29 березня, 00:00

Виконуючого обов'язки керівника Фонду державного майна Володимира Ланового, очевидно, парламент затвердить найближчими днями: Президент України вже направив до ВР відповідного листа. І вже перший брифінг В.Ланового в новій ролі засвідчив, що він взявся за справу "серйозно і надовго".

У найближчий місяць свого керівництва новий голова ФДМ планує вирішити нагальні кадрові питання, в основному в регіонах, і почати діяти в руслі підвищення вартості акцій приватизованих підприємств, оскільки, за його словами, тут припустилися серйозних методологічних помилок. А також планує розробити новий механізм оцінки, що дозволяє максимально наблизити вартість підприємств до ринкових цін (поки що ціна підприємства дорівнює його статутному фондові). Після схвалення у ВР Державної програми приватизації на 1997 рік В.Лановий пообіцяв і в ній "розібратися", тобто вже на "внутрішній кухні" привести ФДМ в життєздатну форму. Точної кількості підприємств, що їх планують приватизувати нинішнього року, керівник ФДМ не назвав. Але пообіцяв, що 1997-го р. нарешті остаточно буде продано 8000 підприємств, які проект приватизації заплановав на 1995 рік.

Що ж до солідної суми в 500 млн. грн., що її обіцяно Програмою приватизації-97 для бюджету, то В.Лановий вважає, що одержані від роздержавлення гроші повинні спрямовуватись на постприватизаційну підтримку підприємств. Але, виходячи із складної економічної ситуації та наявності дефіциту бюджету, цього року приватизації доведеться пожертвувати своїми доходами на користь держскарбниці.

В.Лановий підтримує запропоновану Президентом так звану "альтернативну" приватизацію з процедурою майнової відповідальності. І, оскільки, пріоритетним напрямом ФДМ тепер буде розробка нормативної бази, невдовзі слід сподіватися на офіційний документ, що регламентує повернення боргів і кредитів акціями підприємств.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати