Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Важливою є відкритість»

Новим очільником Миколаївщини став Вадим Меріков. Колишній губернатор може залишитися в команді нового
31 липня, 12:36
ВАДИМ МЕРІКОВ

Указом Президента №629/2014 від 28 липня головою Миколаївської облдержадміністрації призначено Вадима Мерікова. Представив нового очільника області Геннадій Зубко, заступник голови Адміністрації Президента України. Геннадій Зубко запевнив, що Вадим Меріков, який на сьогодні є керівником обласної організації ВО «Батьківщина», не буде очолювати жодної політичної сили: «Сьогодні постає питання про аполітичність людейу команді. Люди повинні працювати з усіма політичними партіями».

Микола Романчук, який обіймав посаду голови Миколаївської облдержадміністрації з 2 березня по 28 липня, за словами Геннадія Зубка, залишиться в команді нового губернатора. Сам Вадим Меріков під час прес-конференції заявив, що планує запропонувати кандидатуру Миколи Романчука на посаду першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації. Якщо сам Микола Романчук прийме дану пропозицію і його кандидатуру буде підтримано — він залишиться в команді нового губернатора.

Гліб ГОЛОВЧЕНКО, секретар НСЖУ, генеральний продюсер телеканалу «ТАК TV»:

— Для мене як секретаря НСЖУ важливим питанням є відкритість обласної влади. Вадим Меріков ще до призначення на посаду зробив кілька важливих кроків. 21 лютого в студії прямого ефіру «Телевізійного прес-клубу с Глібом Головченком» відбувся круглий стіл тоді опозиції і влади «Діалог замість крові!» Лідером опозиції в області був Вадим Меріков. Тоді він продемонстрував не тільки «бійцівські» якості, а й уміння бути терплячим. Вадиму Івановичу вже можна було дякувати за те, що задля відсутності крові він зробив дуже багато. Тоді єдина надія була на відкритість процесів, що відбувалися. Другий приклад відкритості пов’язаний з Вадимом Івановичем і прем’єром Арсенієм Яценюком. У складі делегації НСЖУ я 10 березня летів у Страсбург. Керівництво Ради Європи вважало, що дуже важливо почути про ситуацію в Україні від журналістів і надати чітку позицію Європи саме у Страсбурзі. Також у той день у США на переговори летів з урядовою делегацією Арсеній Петрович, до речі, економ-класом і користувався тим же залом очікування, що і всі. Тоді я пішов до прем’єра з проханням допомогти Миколаївщині втриматись. Арсеній Петрович уважно вислухав і тут же попросив прес-секретаря з’єднати з Вадимом Івановичем. Вже тоді стало зрозуміло, що всі пропозиції вже почуті. Важливо, що все необхідне було зроблено, тому що на тому боці був Вадим Іванович Меріков. Дуже часто в нашій країні політики, які приходять до влади, стають закритими. Тож я маю надію, що нове покоління політиків, до яких відноситься Вадим Меріков, продовжуватиме бути відкритим для суспільства та медіа. І ми зможемо реалізувати найсміливіші проекти інформаційного суспільства, ті, про які, наприклад, розповідає «День» у «Маршруті №1».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати