Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд можуть позбавити кредитів, щоб частково погасити заборгованість по пенсії

13 червня, 00:00

Комітет Верховної Ради з питань фінансів та банківської діяльності в жодному разі не підтримає ідеї про додаткову емісію, в тому числі й для погашення заборгованості щодо виплати зарплатні та пенсій, - зазначив, спілкуючись із журналістами, голова комітету Віктор Суслов.

Проте друкарський верстат, радше за все, скоро запрацює. Але - лише в "дозволених" межах. За словами В. Суслова, досягнуто попередньої домовленості між парламентським комітетом, який відповідає за фінанси, та НБУ, що ті емісійні резерви, котрими Національний банк може розпоряджатися в межах затверджених і погоджених (у тому числі з МВФ) макроекономічних показників, значною мірою можуть бути використані вже протягом червня - липня. Тобто в нелегкий період переходу на нову податкову систему. Коли, очевидно, з різних причин (хтось не встиг, хтось не зрозумів, а хтось не захотів зрозуміти) загальний економічний хаос, а тим більше криза неплатежів неминуче посиляться.

Віктор Суслов повідомив також, що попередньо обговорювалась і можливість припинення в майбутньому надання нових кредитів уряду - "з огляду на те, що частенько ці гроші використовуються не за призначенням". Найімовірніше, частина запланованих на це коштів у вигляді кредитів буде передано Пенсійному фондові - для виплати заборгованості щодо пенсій. За переконанням п. Суслова, цей крок не лише зніме соціально-психологічну напругу в суспільстві, а й сприятиме пожвавленню попиту на ринку - який нині завмирає через відсутність у людей "живих грошей".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати