Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ударимо сміхом - по проблемах підприємництва

18 липня, 00:00

Багатьом відома притча про правителя, котрий відряджає своїх воїнів "у люди" за даниною. Кожного разу після повернення він запитував у них, як реагує народ. І, почувши: ремствує, обурюється, плаче, мовчить, щойно ж відряджав слуг за новою даниною. І лише дізнавшись, що люди радіють і співають, тиран припинив наїзди. "Якщо люди сміються, то з них більше нічого взяти" - пояснював він.

Вочевидь, ситуація в нашій країні вже близька до останньої фази, коли вже Міжнародна фінансова корпорація спільно з газетою "Теленеделя" провела конкурс карикатуристів "Проблеми приватного підприємництва в Україні". Два місяці газета публікувала кращі з 267 надісланих робіт. Вони й стали експонатами триденної виставки, що завершує свою роботу сьогодні в галереї "Будинок Миколи". Тут відбулося й нагородження лауреатів. Переможцем "телетижневого" марафону став художній редактор "Перцю" Валерій Литовченко, який отримав із рук керівника проекту Нільса Андреаса Масві п'ятсот справжніх гривень. Слідом за ним фініш перетнули Володимир Солонько та Олександр Саушев. Організатори пообіцяли надати шанси поповнити свій бюджет й іншим авторам, продовжуючи конкурс.

На жаль, огляд виставкових стендів показав, що, судячи з художнього достоїнства робіт та якості гумору, з наших людей ще можна видушувати соки. Тому коли ми залишали виставку, нас роздирали протилежні почуття. З одного боку, дуже хочеться посміятися, з другого - жити по-людськи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати