Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сумах тепер можна побувати віртуально

Місто стало сьомим в Україні, яке віднині відвідуватимуть веб-туристи
27 вересня, 11:44

Прогулятися вулицями та парками Сум, ознайомитися з архітектурою, музеями  та історичними пам’ятками міста над Пслом, помилуватися його мальовничими околицями віднині доступно для кожного, хто користується мережею Інтернет. 3D-екскурсію обласним центром створено з ініціативи «Агенції промоції «Суми», у рамках всеукраїнського проекту OpenUkraine.

Суми стали сьомим містом в Україні, яке віднині відвідуватимуть веб-туристи — після Києва, Львова, Луцька, Івано-Франківська, Одеси та Кам’янця-Подільського, де аналогічні проекти було реалізовано раніше.

Щоб створити екскурсію у форматі 3D, знадобилося майже півроку. Спочатку відзнімався матеріал, в тому числі і засобом аерозйомки, а потім створювалися презентації. Тепер, розповідає директор «Агенції промоції «Суми» Людмила Фесенко, до послуг віртуальних мандрівників 50 різних локацій, що допоможуть краще пізнати історію і культуру слобожанського міста. Які саме об’єкти фіксувати, радилися з місцевими краєзнавцями.

У віртуальному просторі на Суми можна подивитися з висоти пташиного польоту, а також «потрапити всередину» деяких споруд, наприклад музеїв. Крім того, архітектурні та історичні пам’ятки супроводжуються коротким описом, так що 3D-екскурсія буде пізнавальною. А розпочати її можна за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати