Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку шукатимуть Святого Миколая

Для студентської аудиторії підготували тематичний квест та екскурсію
18 грудня, 18:30
ФОТО VOLYNNEWS.COM

Тематичний квест «У пошуках Святого Миколая» та безкоштовна авторська екскурсія «Святий Миколай і Луцьк: сторінками міської історії», відбудуться в Луцьку з нагоди вшанування Святого Миколая, який є покровителем міста. Як каже Оксана Штанько, в. о. директора КП «Центр туристичної інформації та послуг», квест розрахований на студентську аудиторію: «Авторка питань-завдань Анастасія Клушина напрочуд творчо підійшла до їхнього створення. Луцького Миколая слід буде шукати не тільки у вимірі пам’ятника чи барельєфу, а й, наприклад, у живій іпостасі скульптора Миколи Голованя.

Екскурсія припадає на день вшанування незмінного з ХІІІ століття покровителя Лучеська — 19 грудня. Ідея створення цієї екскурсійної прогулянки не випадкова. Кожне знане нині туристичне місто веде свою історію від визначних дат, постатей, святих покровителів. Вони не просто знакові, а вже встигли стати частинкою упізнаваних туристичних брендів. Луцьк у цьому вимірі має усі підстави пишатися і популяризувати Святого Миколая — улюбленця дітей, заступника мандрівників, купців і воїнів.

«Літописна легенда захопливо розповідає нам про день 6 грудня року Божого 1257, коли під укріпленнями замку сталося «Луцьке чудо». Оборона лучан святими Іваном Богословом та Миколаєм Мирлікійським того дня спричинилися до промовистої появи останнього на міській символіці. Йдеться, найперше, про печатку ради самоврядного уряду — Луцького маґістрату, — ділиться Оксана Штанько. — Одна із найперших міських торговиць Луцька розташовувалася біля давньої церкви Святого Миколая. Свято-Миколаївською була і капличка найранішого тут римо-католицького Домініканського ордену. Про ці та інші малознані, але важливі факти з минувшини Лучеська ітиметься на екскурсії «Святий Миколай і Луцьк: сторінками міської історії» 19 грудня. Починатимемо о 15.00 біля пам’ятника Святому Миколаю. Центр туристичної інформації та послуг ініціював також фотоконкурс на найкреативнішу світлину, пов’язану зі Святим Миколаєм. Результати конкурсу будуть оприлюднені 19 грудня на офіційному туристичному сайті Луцька та сторінці організації у соціальній мережі facebook».           

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати