Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сильні проти булінгу!»

У столиці стартував челендж
27 вересня, 11:04

У «Введенській» гімназії №107 столична юстиція представила масштабну акцію «Сильні проти булінгу!», до якої долучився народний депутат України, дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, повідомляє minjust.gov.ua.

Акція стартувала під гаслом «Краще займатися спортом, а не булити!». У заході взяли участь українські спортсмени та школярі «Введенської» гімназії, щоб привернути увагу до проблеми цькування в дитячих колективах.

Очільник столичної юстиції Станіслав КУЦЕНКО започаткував всеукраїнський челендж «Сильні проти булінгу!»: активні спортсмени та кожен, хто підтримує антибулінгову кампанію, можуть виставляти фото під хештегом #сильніпротибулінгу і об’єднуватись у велику спільноту.

Уже кілька років Міністерство юстиції провадить активну інформаційну кампанію щодо протидії булінгу. Школярі та студенти дізнаються про відповідальність за вчинення булінгу і про те, як уникнути цькування.

«Головне територіальне управління юстиції в місті Києві уже не перший рік проводить активну правопросвітницьку роботу серед батьків, школярів, учителів, студентів. Щодня співробітники юстиції організовують лекції, семінари, тренінги, ігри та інші активності в навчальних закладах, щоб інформувати молодь про їхні права. Зокрема, цього року ми вже провели близько чотирьох тисяч правопросвітницьких заходів, левова частка яких стосується протидії булінгу. Школярам потрібно не тільки знати, як себе захистити, а й мати сильного тілом і духом наставника, на якого варто рівнятись. На мою думку, насамперед це мають бути батьки», — розповів Станіслав Куценко.

До кампанії щодо протидії булінгу долучились також олімпійські чемпіони, які власним прикладом показують, що силу та енергію потрібно спрямовувати в правильне русло, в те, що може принести користь людям та країні. Спорт дисциплінує, загартовує характер, тренує силу волі, волю до чесної перемоги і здорової конкуренції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати