Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сумнівним» парламентаріям не видають значки

20 травня, 00:00
Якщо «спірні» депутати, стосовно яких виникали проблеми, судові процеси, прийнявши присягу, вирішили, що все вже позаду, то вони глибоко помилилися.

Учора з’ясувалося, що Валерію Бабичу, Анатолію Золоторенку, Михайлу Бродському, Сергію Кондратевському, Леоніду Косаківському, Сергію Головатому, Михайлу Косіву, Володимиру Нечипоруку, Василю Салигіну не видадуть значки, оскільки є рішення ЦВК від 18 травня. У ЦВК «виникли сумніви» з приводу законності прийняття присяги депутатами, «стосовно яких судовими рішеннями скасовані постанови ЦВК про їхню реєстрацію й винесено протести посадовими особами Верховного Суду, а виконання цих рішень призупинено».

Прокоментувати цю нову ситуацію кор. «Дня» Тетяна КОРОБОВА попросила юриста Сергія ГОЛОВАТОГО:

— ЦВК та її голова Михайло Рябець ухвалюють рішення на підставі сумнівів. Але жодних юридичних підстав для цього немає. У постанові ЦВК говориться про припинення видачі значків до отримання роз’яснень Верховного Суду. Але ЦВК повинна знати, що Верховний Суд не ухвалює «роз’яснень». Верховний Суд ухвалює рішення. У цій ситуації ЦВК діє грубо порушуючи законодавство. Це боротьба з політичними опонентами й конкретно політична розправа наді мною. Однак де ж гарант, куди він дивиться? Можливо, гарант і керує всім цим?
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати