Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Стічна справа»

Незаконне будівництво ледь не призвело до екологічної катастрофи у Києві
27 жовтня, 11:24

Забудови із порушеннями не лише спотворюють столицю, а й наражають містян на небезпеку. Так, у компанії «Київводоканал» повідомили, що будівництво біля вокзалу «Південний» ледь не призвело до екологічної катастрофи.

«22 жовтня під час будівельних робіт на вулиці Георгія Кірпи, 2-Б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У зв’язку з цим нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилось», — розповідають на сайті «Київводоканалу». Додають, що фахівці підприємства швидко відреагували на ситуацію і станом на 26 жовтня вже кілька діб робили усе, щоб не допустити екологічної катастрофи у столиці.

«З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу «Південний», який і так було частково підтоплено, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад «Київводоканалу», із залученням спеціальної техніки, було терміново організовано роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштовано перекачування стічних вод за тимчасовою схемою», — цитують на сайті «Київводоканалу» заступника головного інженера управління каналізації Києва Андрія Кобзаря. У «Київводоканалі» акцентують, що будівництво триває без погодженої ним проектної документації та без виклику його представників перед початком земляних робіт. Як з’ясували у компанії, облаштування буронабивних паль діаметром 630 мм проводяться на замовлення ТОВ «Полюс Центр» (підрядна організація — ТОВ «КДД Інжиніринг»). Відтак «Київводоканал» звернувся до Державної архітектурно-будівельної інспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників містобудівного законодавства до відповідальності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати