Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стартував ХІІІ всеукраїнський конкурс для старшокласників «Я — журналіст!»

Розкажіть світові про незламність українців
27 грудня, 16:56
Доцент кафедри журналістики та PR-менеджменту Острозької академії кандидат психологічних наук Олексій Костюченко (перший ліворуч) нагороджує переможців конкурсу 2018 року

Національний університет «Острозька академія» традиційно підтримав проведення всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я — журналіст!», який стартував у грудні цього року і триватиме до квітня 2023-го.

Цільова аудиторія конкурсу, який проводиться уже втринадцяте — учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл, а також учні та студенти профтехучилищ та коледжів. Ключовим словом цьогорічного конкурсу організатори визначили незламність.

Ректор Острозької академії Герой України Ігор Пасічник із переможцями конкурсу 2013 року

Ректор Острозької академії Герой України Ігор Пасічник із переможцями конкурсу 2013 року

Організатор конкурсу — засновник Школи універсального журналіста, секретар НСЖУ Віталій Голубєв. Співорганізатори — Національний університет «Острозька академія», Видавничий дім «ОГО» та Департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. Цьогорічний конкурс проходить за підтримки Рівненської обласної військової адміністрації (начальник Віталій Коваль).

Як зазначається у Положенні про конкурс, повне формулювання конкурсної теми звучить так: «Розповідаю світові про незламність українців». Учасники можуть розкривати цю тему, розповідаючи про незламність захисників України на фронті, а можуть висвітлити її на прикладах волонтерської діяльності, роботи вчителів, медиків, енергетиків, журналістів, підприємців, усіх, хто своєю самовідданою працею, своєю незламністю зміцнює Україну в умовах протистояння російській військовій агресії, робить внесок у нашу майбутню перемогу.

Робота може бути підготовлена в будь-якому жанрі, який обере учень — твір-роздум, інтерв’ю, портрет, репортаж тощо. На конкурс прийматимуть статті, фото та відео. Участь безкоштовна. Роботи прийматимуть до 1 березня 2023 року, оголосити підсумки й нагородити переможців планують у квітні 2023 року.

серед відзнак переможцям конкурсу 2018 року був  «фірмовий» подарунок Острозької академії — «Мед від Пасічника»

Серед відзнак переможцям конкурсу 2018 року був  «фірмовий» подарунок Острозької академії — «Мед від Пасічника»

Конкурс «Я — журналіст!» проводиться з 2009 року. Народився він  у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським. Щороку конкурс «Я — журналіст!» збирає 500-800 учасників з усіх областей нашої держави. Традиційно найбільше конкурсантів — зі східних і південних регіонів України. Про призовий фонд дбає його організатор, залучаючи, за можливості, меценатів. Острозька академія не раз активно долучалася до формування призового фонду конкурсу, встановлювала спеціальні номінації для його лауреатів. Зокрема, серед академічних відзнак були унікальні енциклопедичні видання «Острозька академія», які отримували автори робіт, присвячених першому університетові Східної Європи. Чимало переможців і лауреатів конкурсу стали студентами Острозької академії. А ректор університету професор Ігор Пасічник не раз особисто брав участь у нагородженні переможців конкурсу. До слова, воно не раз відбувалося саме у стінах Острозької академії.

Роботи конкурсантів щороку публікують на сайті «Я — журналіст!» за посиланням ij.ogo.ua.

Умови конкурсу «Я — журналіст!» 2022 року можна прочитати за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати