Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Соціальна громада»

Пілотний проєкт Мінсоцполітики буде масштабовано на всю країну
22 січня, 19:03

Пілотний проєкт «соціальна громада», який Міністерство соціальної політики тестувало 2019 року орієнтовно в 40 ОТГ, буде масштабовано на всю країну. Про це міністр соціальної політики України Юлія СОКОЛОВСЬКА заявила в ході робочої поїздки в Запорізьку область, повідомляє www.kmu.gov.ua.

«За час тестування проєкту 2019 року система довела свою ефективність і показала, що комп’ютерна програма «соціальна громада», яка забезпечує електронний обмін даними, набагато спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації. Проєкт успішно пройшов тестування, і тому 2020 року ми починаємо його поетапне масштабування на всю Україну», — відзначила Юлія Соколовська.

За словами очільниці відомства, з 2020 року Міністерство соціальної політики починає активну роботу щодо наближення соціальних сервісів до людей. «Ідеться не лише про розширення соціальної громади», а й про створення фронт-офісів із прийому документів в ОТГ по всій країні, а також закупівлю техніки для них», — пояснила Юлія Соколовська.

Запорізька область входить у ТОП-5 областей України за темпами децентралізації. Зараз в області створено 64 об’єднані територіальні громади, що покриває фактично 80% території області.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати