Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Процес створення Української християнської партії її засновники вважають "дуже активним"

08 квітня, 00:00

Учора на прес-конференції організаційного комітету зі створення Української Християнської партії було заявлено, що вже зібрано підписи понад п'яти тисяч членів Української республіканської партії, які, за словами члена оргкомітету Василя Овсієнка, "йдуть до нової християнської ідеї". Загалом, вважають члени оргкомітету, "процес збирання підписів йде активно".

Платформа майбутньої РХП залишається національно-демократичною, - зазначив член оргкомітету народний депутат України Микола Горбаль, додавши, що партія "не відходить ні вправо, ні вліво." Члени оргкомітету наполягають на збереженні суті програми та статуту, що діяли в УРП, бо "ми є авторами цих документів". На першому з'їзді РХП, проведення якого заплановано на 1 травня, кожну обласну організацію представлятимуть мінімум 5 делегатів і додатково один делегат від 10 членів партії.

Оркомітет РХП визначив символіку нової партії, яку продемонстрували журналістам: на фоні контурного зображення території України - ангел та абревіатура.

Оргкомітет РХП висловив своє ставлення до заяви голови ХДПУ Віталія Журавського, в якій він критикує міністерство юстиції, "яке всупереч Закону "Про об'єднання громадян" механічно реєструє партії ідентичного ідейно-політичного спрямування, які відрізняються одна від одної щонайбільше одним словом в абревіатурі". Михайло Горинь заявив, що пан Журавський "запроваджує монополію на ідеологію християнської демократії" і що "християнський спектр широкий і в ньому вистачить місця всім: і двом ХДПУ і РХП".

- До речі, - повідомив пан Горинь, - у розмові із В. Стретовичем ми обговорили питання про співпрацю наших партій в майбутньому.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати